Το Δ.Σ των Διόσκουρων παρουσίασε τον νέο προπονητή της ομάδος κ, Χωλόπουλο Άρη σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα ΜΜΕ της περιοχής.

Ο Πρόεδρος των Διόσκουρων κ. Τσιρέκας Μάρκος καλωσόρισε τον νέο προπονητή στην οικογένεια των Διόσκουρων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Χωλόπουλος δήλωσε ότι ήταν τιμητική η πρόταση που του έγινε και χαίρεται που μετά από 3 χρόνια ξαναγυρίζει στον χώρο του μπάσκετ για να προσφέρει. Σε ερώτηση ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος απάντησε ότι η περιοχή έχει βγάλει πολύ καλούς αθλητές και αν όλοι αυτοί έπαιζαν σε 1 ομάδα σίγουρα η ομάδα θα μπορούσε να φτάσει στην Α2. Αλλά επειδή είναι δύσκολο 1 ομάδα να τους αποκτήσει όλους η φιλοσοφία θα είναι να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατόν ρόστερ και να δουλέψει και με νέους ελπιδοφόρους αθλητές που υπάρχουν στο δυναμικό της ομάδος και σε βάθος χρόνου να φτάσει πιο ψηλά η ομάδα. Βασική προυπόθεση για να γίνουν αυτά είναι ο Δήμος Κοζάνης να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια γιατί με την 1 ώρα προπόνηση δεν μπορεί να αποδώσει κανείς και σε σχέση με τις άλλες ομάδες της χώρας που προπονούνται από 1 ώρα και 30 λεπτά έως και 2 ώρες έχει συγκριτικό μειονέκτημα.

Απο την πλευρά της η Διοίκηση είπε ότι οι στόχοι για φέτος δεν τέθηκαν ακόμα διότι το δυναμικό της ομάδας για την ερχόμενη χρονιά δεν εχει καθοριστεί ακόμα και αρκετοί από το φετινό ρόστερ θα υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία φέτος, αλλά πιστεύει στην σκληρή δουλειά και στην υπομονή. Για φέτος ο στόχος θα είναι να ανεβεί η ομάδα ένα σκαλοπάτι παραπάνω και να κερδίσει κάποιους παίκτες ώστε στις επόμενες χρονιές να κάνει το άλμα στην Β΄Εθνική και να μπορέσει να παραμείνει στηριζόμενοι σε παίκτες της περιοχής. Ήδη από το παιδικό τμήμα είχαμε κλήσεις 2 παικτών για την αντίστοιχη εθνική ομάδα αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που στο μέλλον πιστεύουμε θα αναδειχθούν.

Βέβαια όπως προανέφερε και ο προπονητής της ομάδας η ώρα προπόνησης σαφέστατα πρέπει να αυξηθεί και να ακούσει πλέον και ο δήμος τις φωνές των παραγόντων της πόλης και να πάει σε μια πιο ορθολογική διαχείριση των γηπέδων. Πρέπει να υπάρξει μια αξιοκρατική Διοίκηση από πλευράς του Δήμου αν θέλουμε να δούμε μια ομάδα από την πόλη να διακρίνεται σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Οι Διοίκηση των Διόσκουρων ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και για το έργο τους όλη την χρονιά που κάλυπταν με ρεπορτάζ την πορεία της ομάδος μας.