Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Το Σωματείο μας ιδρύθηκε με την 83/2004 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης και είναι εγγεγραμμένο στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων με αύξοντα αριθμό 2312/02-06-2004 και με την υπ΄ αριθμ. 36611/03-09-2004 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έλαβε την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.
Οι 2 φίλοι που ίδρυσαν την ομάδα είναι ο Λουκάς Καραγιαννάκης και ο Δημήτρης Βλαχόπουλος που μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν την δικιά τους ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία από την επικρατούσα στην πόλη ώστε να δοθεί η σωστή αθλητική παιδεία στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο και να αναδειχθούν όσοι αθλητές ξεχωρίσουν. ¨Νονός¨ της ομάδας είναι ο Μάρκος  Τσιρέκας ο οποίος και πρότεινε το όνομα μετά από μαραθώνιες συζητήσεις. Τα σήματα της ομάδας δημιούργησαν οι Αργυριάδης Σάκης, θωμάς Γκατζόφλιας και Στέφανος Μπουνόβας.
Σύμφωνα και με το καταστατικό ιδρύσεώς του, σκοπός του Σωματείου είναι η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες, η συμμετρική και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων και δυνατοτήτων των μελών του, η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων, η ανάπτυξη της αθλητικής ιδέας στα μέλη του και η προβολή του αθλητικού πνεύματος. Βασιζόμενο σε αυτές τις επιταγές, στα οκτώ χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της Δυτικής Μακεδονίας, το Σωματείο ’’ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ’’ Κοζάνης έχει να επιδείξει μεγάλη εξέλιξη:
– Τη δημιουργία τμημάτων καλαθοσφαίρισης Αντρικό, Εφηβικό, Παιδικό, Προπαιδικό, Ακαδημίες (μίνι) τα οποία και συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.
– Η Αντρική ομάδα του Σωματείου, έχει να επιδείξει την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία από την πρώτη χρονιά ιδρύσεως του Σωματείου, αλλά και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία το 2011.
– Με την συνεχή προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου έχει καταφέρει να αντέξει στις πολύ μεγάλες υποχρεώσεις και πιέσεις που δέχεται ο χώρος, όταν άλλα Σωματεία, με πολυετή παρουσία δε μπορούν να ανταπεξέλθουν και υπολειτουργούν ή διαλύονται.
– Η δυναμική του Σωματείου συνεχώς αυξάνεται και αυτό μαρτυρούν οι συνεχόμενες εγγραφές αθλητών και ιδιαίτερα στα τμήματα υποδομών. Πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή αριθμεί τα 198 μέλη με αυξητική τάση καθώς με την έναρξη της σαιζόν υπάρχει εντυπωσιακή προσέλευση νέων μελών.
– Έχει γίνει πολύ μεγάλη επένδυση στο προπονητικό team, το οποίο αποτελείται από κορυφαίους προπονητές, πτυχιούχους, με πολυετή πείρα και καταξιωμένους στο χώρο.
-Συγχώνευση (δι΄ απορρόφησης) με την Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ και, με την υπ. αριθμ. 131/26-08-2019 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.
=Ένταξη των Ακαδημιών του Σωματείου (στις καλύτερες 50 Ακαδημίες της Ελλάδας), στο πρόγραμμα Ακαδημιών του Ο.Π.Α.Π., μετά από αξιολόγηση.
-Συγχώνευση (δι΄ απορρόφησης) με τον Α.Π.Σ. ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ και δημιουργία και γυναικείων τμημάτων, με την υπ. αριθμ. 190/16-09-2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.

Οι παραπάνω λόγοι κρίνουν επιτακτική τη συνέχιση της προσπάθειάς μας. Χρειάζονται όλοι για να εξελιχθεί το Σωματείο και να μην προδοθούν όχι μόνο οι ελπίδες και τα όνειρα για ένα δυνατό και μεγάλο Σωματείο, αλλά πολύ περισσότερο, αυτοί οι οποίοι καθημερινά μοχθούν και χύνουν τον ιδρώτα τους μέσα στα γήπεδα, οι αθλητές μας, τα παιδιά της πόλης μας.