Ερώτηση dioskouroibc.gr: Συγχαρητήρια για την νίκη. Και οι 2 ομάδες έχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά και απέδειξαν ότι μπορούν να ενώσουν την πόλη. Ένα σχόλιο για αυτό.

 
Βλαχόπουλος Δ: Και οι 4 ομάδες που αγωνίστηκαν σε αυτή τη φάση είχαν ταλαντούχα παιδιά. Το να ενωθούν όλα τα ταλαντούχα παιδιά σε μια ομάδα είναι κάτι που αφορά τα ίδια και τους γονείς τους όχι τις ομάδες, όλες οι ομάδες κάνουν το καλύτερο δυνατό ή αυτό που πιστεύουν τελικά, για να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις ώστε οι αθλητές να θέλουν να είναι μέλη της ομάδας τους. Δεν είμαι της άποψης ότι αυτό πρέπει να γίνει αναγκαστικά μέσω των αποφάσεων των Διοικήσεων. Υπάρχει λόγος που είναι πολλές οι ομάδες και αυτός είναι ότι υπάρχουν πολλά παιδιά και όλα θέλουν να αγωνιστούν ή έστω να τους δοθεί η δυνατότητα να υπάρχουν σε μια δωδεκάδα. Αν γίνει μια ομάδα όπως λέτε τότε πως θα χωρέσουν όλα αυτά τα παιδιά? Γνώμη μου είναι ότι όσο μεγαλώνει μια πόλη και αυξάνεται ο αριθμός των αθλητών,  να δημιουργούμε υποδομές ή να λειτουργούμε όλες τις υπάρχουσες, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να αθληθούν για να μην τα ωθούμε αλλού.
 
Ερώτηση dioskouroibc.gr: Η στρατηγική να χρησιμοποιούνται όλοι οι παίκτες σε όλους τους αγώνες απέδωσε τελικά καρπούς.
 
Βλαχόπουλος Δ: Η φιλοσοφία μου είναι τέτοια που κάθε αθλητής ο οποίος κατεβαίνει προπονήσεις, πρέπει να έχει ένα τουλάχιστον ρόλο, να δουλέψει σκληρά για να γίνει καλός σε αυτόν και έπειτα πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία μέσα σε αγώνα να αποδείξει αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Είναι πάγια τακτική μου να χρησιμοποιώ όλους τους παίκτες σε όλους τους αγώνες και για λόγους ενέργειας αλλά και γιατί πιστεύω σε όλα τα παιδιά. Φυσικά διαφοροποιείται ο χρόνος συμμετοχής.
Φέτος λόγω της ιδιαιτερότητας των πανελλαδικών που δίνουν τα παιδιά ξεκινήσαμε προπονήσεις 6 αυγούστου και λόγω των φροντιστηρίων, οι προπονήσεις ήταν 7 το πρωί, όλοι αυτοί οι παίκτες που αναδείχτηκαν πρωταθλητές δεν έχασαν προπόνηση.  
 
 Ερώτηση dioskouroibc.gr: Πολύ καλή δουλειά γίνεται και στα 2 σωματεία και αυτό φάνηκε από το επίπεδο των αγώνων αλλά και την ποιότητα των παικτών.
 
Βλαχόπουλος Δ: Πολύ καλή δουλειά γίνεται από πολλά σωματεία της Δυτικής Μακεδονίας, μην ξεχνάμε την Καστοριά που έχει διακριθεί πολλές φορές στο παρελθόν στους εφήβους,. Αν δείτε στην Γ΄ και την Β΄ εθνική η Δυτική Μακεδονία έχει 6 ομάδες. Σε εμάς η δουλειά φαίνεται τα τελευταία χρόνια. Σκοπός μιας ομάδας πέραν των διακρίσεων είναι η ανάδειξη νέων αθλητών.
Ο θεσμός του final 4 είναι ενδεδειγμένος για την παρουσίαση νέων ταλέντων. Προσπάθησα να δείξω στα δύο final 4 που πήραμε μέρος ότι οι Διόσκουροι έχουν μέλλον και συνέχεια. Φέτος ήταν η σειρά 2 παίδων, του Παντελή Τσακιρίδη και του Δημήτρη Μανακίτσα που έδειξαν εκπληκτικά στοιχεία σε μια πολύ βαριά ατμόσφαιρα. Πέρυσι χρησιμοποίησα στο ντέρμπυ με την Καστοριά έναν αθλητή γενημμένο το 2000, τον Κώστα Αλτίνη και τα πήγε εξαιρετικά, φέτος βέβαια είναι στον Άρη θεσ/νίκης. Εγώ πιστεύω στους ανθρώπους και όχι στα συστήματα και τις θεωρίες και σχεδόν κάθε φορά με εκπλήσσουν θετικά.
Πρέπει να αναφέρω ότι φέτος η ομάδα του εφηβικού ήταν σπασμένη σε 3 κομμάτια, αυτοί που κάνουν προπονήσεις μόνο με το ανδρικό, κάποιοι παίδες που κάνουν διπλές προπονήσεις και αυτοί που είναι μόνο στις προπονήσεις του εφηβικού. Όλοι μαζί αυτοί βρέθηκαν μόνο σε 2 προπονήσεις μετά την προετοιμασία. Η δουλειά όμως που γίνεται σε όλα τα τμήματα είναι τέτοια που καταφέραμε να δέσουμε σε ένα πολύ καλό σύνολο. Επομένως σε αυτήν την επιτυχία του εφηβικού έχουν συμβάλλει και όλοι οι άλλοι προπονητές των Διόσκουρων για να είμαστε ειλικρινείς.
 
 Ερώτηση dioskouroibc.gr: Τα πανηγύρια τελειώνουν σήμερα και κοιτάμε το επόμενο ματς. Ένα σχόλιο για την θεσ/νίκη.
 
Βλαχόπουλος Δ: Πλέον θα καθήσουμε όλοι μαζί για να συζητήσουμε πως θα κάνουμε το επόμενο βήμα. Πρέπει να οργανώσουμε τον χρόνο μας με το σχολείο, τα φροντιστήρια και τις προπονήσεις ώστε να πάμε έτοιμοι και με αξιώσεις στην τελική φάση αλλιώς απλά θα χάσουμε τον χρόνο μας. Προτεραιότητα της ομάδος αλλά και δική μου είναι να επιτύχουν οι αθλητές μας στις πανελλαδικές διότι διακυβεύεται το μέλλον τους, δευτερεύων σκοπός είναι η αθλητική διάκριση. Αν οι αθλητές μαζί με τους γονείς τους, αποφασίσουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν τότε η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η απόφασή τους. Έχουμε γνώση της ευθύνης που μας αναλογεί αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και πρέπει να θυσιάσουμε πολλά πράγματα.
 
 Ερώτηση dioskouroibc.gr: Είστε ευχαριστημένος από την συνολική εικόνα της ομάδος.
 
Βλαχόπουλος Δ: Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ότι η ομάδα έγινε οικογένεια μέσα από την διαδικασία του πρωταθλήματος. Όλα τα παιδιά δέθηκαν απίστευτα πολύ και αυτό είναι κάτι που θα τους μείνει. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε και τον τραυματισμό του Τσαουσίδη, του βασικού μας playmaker, και του πόσο τον στήριξαν όλοι οι συναθλητές του, τελικά του αφιέρωσαν το χρυσό. Από το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας δεν είμαι ευχαριστημένος, οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερες, στον τελικό κάναμε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας αλλά πάλι καταφέραμε να κερδίσουμε, ενώ στον ημιτελικό κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ περισσότερο για να αποκτήσουμε σταθερότητα.
 
 
Επιμέλεια : Γκούντας Γιάννης