Σε πραγματικό μαραθώνιο μετατρέπεται το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής και σε χρόνο αλλά και σε χιλιόμετρα.
Σε πραγματικό μαραθώνιο μετατρέπεται το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής και σε χρόνο αλλά και σε χιλιόμετρα.
Σε ευκαιρία λοιπόν για ταξιδάκια για να γνωρίσουμε και την δυτική Ελλάδα και αντιστρόφως φυσικά, εξελίσσεται η κλήρωση του 1ου ομίλου Βορρά.
Μαραθώνιος λοιπόν και όποιος αντέξει όπως θα δείτε παρακάτω.
Με τρεις ομίλους των 14 ομάδων κι έναν των 13 θα διεξαχθεί, σύμφωνα με τη συμπληρωματική προκήρυξη, η Γ’ Εθνική της περιόδου 2014-15. Ο βορράς μετράει αυτήν τη στιγμή 25 ομάδες και θα γίνουν 26 αν προστεθεί το Αγρίνιο, που μάλλον θα δεχθεί την πρόταση της Ομοσπονδίας για μετάθεση από το νότο.
Οι 25+1+1 ομάδες της νέας σεζόν
Οι 4 ομάδες που ανέβηκαν στη Β’ Εθνική και οι 6 που έπεσαν στα περιφερειακά πρωταθλήματα (σύνολο 10), αντικαταστάθηκαν από τις 6 πρωταθλήτριες των Ενώσεων της βόρειας Ελλάδας, τη δευτεραθλήτρια Θεσσαλονίκης και τις 3 που υποβιβάστηκαν από τη Β’ Εθνική (σύνολο 10). Έτσι διατηρείται ο αριθμός των 25 που αγωνίστηκαν και φέτος στους δύο ομίλους του βορρά ενώ δεν υπολογίζεται ο πρωταθλητής της ΕΣΚΑ Βορειοδυτικής Ελλάδας, Αίολος Αστακού, που ως σύλλογος της Αιτωλοακαρνανίας πάει, σύμφωνα με την προκήρυξη στο νότο. Αλλά από τη στιγμή που σκέφτονται να φέρουν βόρεια το Αγρίνιο, καθώς οι νότιοι είναι υπεράριθμοι (29), μπορεί να το κάνουν και για τον νεοφώτιστο Αίολο οπότε θα πάμε στις 27 ομάδες.
Στη Θεσσαλία δεν έχει αναδειχθεί ακόμη πρωταθλήτρια αλλά αυτό δεν επηρεάζει σε κάτι αφού θα πάει στον 3ο όμιλο (1ος βόρειος) ο οποίος συμπληρώνεται χωρίς την παρουσία της Θεσσαλονίκης, είτε με 13 είτε με 14 συμμετοχές. Οπότε το πιο πιθανό είναι να μην γίνει κλήρωση και να πάνε και οι 7 της συμπρωτεύουσας στον 4ο όμιλο που έχει τις 6 ομάδες των Ενώσεων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (5) και Χαλκιδικής (1).
Η σύνθεση των δύο γκρουπ θα οριστικοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Νωρίτερα μπορεί να υπάρξει κάποια αποχώρηση από ανώτερη κατηγορία, περίπτωση στην οποία θα κληθεί μια ομάδα της Γ’ Εθνικής να καλύψει την κενή θέση (ΓΑΣ Κομοτηνή ή Βόνιτσα, ανάλογα με το αποτέλεσμα του μπαράζ που θα διεξαχθεί αύριο, Κυριακή 11/5). Προς το παρόν οι συμμετοχές του βορρά είναι 25 με προοπτική να αυξηθούν σε 27.
Οι 7+1 ομάδες που κατέκτησαν την άνοδο στη Γ’ Εθνική
1) Ορφέας Νέου Σκοπού (πρωταθλητής ΕΚΑΣ Αν. Μακεδονίας- Θράκης)
2) Πολύγυρος (πρωταθλητής ΕΚΑΣ Χαλκιδικής)
3) Χαλκηδόνα (πρωταθλήτρια ΕΚΑΣ Θεσσαλονίκης)
4) ΚΣ Γέφυρας (δευτεραθλητής ΕΚΑΣ Θεσσαλονίκης)
5) Πανεδεσσαϊκός (πρωταθλητής ΕΚΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας)
6) ΓΣ Σιάτιστας (πρωταθλήτρια ΕΚΑΣ Δυτικής Μακεδονίας)
7) ΓΣ Βόλου, Ερμής Αγιάς ή ΑΣ Καρδίτσας (ΕΣΚΑ Θεσσαλίας)
8) Αίολος Αστακού (πρωταθλητής ΕΣΚΑ Βορειοδυτικής Ελλάδας, άγνωστο αν θα παίξει βορρά ή νότο)
Οι 3 ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Β’ Εθνική
1) ΓΣ Ελευθερούπολης
2) Ηρακλής Κοζάνης
3) Νίκη Βόλου
Οι 15+1 ομάδες που παρέμειναν στη Γ’ Εθνική
1) ΑΟ Βόνιτσας
2) Διόσκουροι Κοζάνης
3) Πρωτέας Γρεβενών
4) ΓΑΣ Μελίκης
5) ΑΕ Λάρισας
6) Μεταμόρφωση Βόλου
7) ΑΣ Καστοριάς
8) Αγρίνιο (έπαιξε στο νότο, δέχεται να έρθει στο βορρά)
9) ΓΑΣ Κομοτηνή
10) ΠΣ Ευκαρπίας
11) Ιωνικός Ιωνίας
12) Ζέφυρος
13) Μαντουλίδης
14) Αγία Βαρβάρα
15) Μακεδονικός
16) Τιτάνες Δράμας
Ο διαχωρισμός στους ομίλους
3ος όμιλος (1ος βόρειος Γ’ Εθνικής)
1) Πανεδεσσαϊκός
2) ΓΣ Σιάτιστας
3) ΑΣ Καρδίτσας
4) Ηρακλής Κοζάνης
5) Νίκη Βόλου
6) ΑΟ Βόνιτσας
7) Διόσκουροι Κοζάνης
8) Πρωτέας Γρεβενών
9) ΓΑΣ Μελίκης
10) ΑΕ Λάρισας
11) Μεταμόρφωση Βόλου
12) ΑΣ Καστοριάς
13) Αίολος Αστακού (ίσως)
14) Αγρίνιο (πιθανόν)
4ος όμιλος (2ος βόρειος Γ’ Εθνικής)
1) ΓΣ Ελευθερούπολης
2) Αγία Βαρβάρα
3) Ορφέας Νέου Σκοπού
4) Τιτάνες Δράμας
5) ΓΑΣ Κομοτηνή
6) Πολύγυρος
Οι 7 ομάδες της Θεσσαλονίκης (αν χρειαστεί θα μοιραστούν)
1) Χαλκηδόνα
2) ΚΣ Γέφυρας
3) ΠΣ Ευκαρπίας
4) Ιωνικός Ιωνίας
5) Ζέφυρος
6) Μαντουλίδης
7) Μακεδονικός