Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010, τα τμήματα υποδομής του Σωματείου μας (Ακαδημίες – Προπαιδικό), μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο μπάσκετ του Π.Α.Ο.Κ. (Παλατάκι), όπου και έδωσαν μια σειρά φιλικών αγώνων. Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση η οποία άφησε πολύ όμορφες αναμνήσεις ειδικά στους μικρούς αθλητές.

    Η αναχώρηση από Κοζάνη έγινε στις 07:30, με τη συνοδεία σύσσωμης της Διοίκησης και του Προπονητικού team. Με την άφιξη μας στο γήπεδο, μας υποδέχτηκε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Κ.Α.Ε.  Π.Α.Ο.Κ. κ. Μπελούνης, ο οποίος αφού καλωσόρισε την αποστολή, μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του Κλειστού, συγκέντρωσε όλους τους μικρούς αθλητές μας στον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού γηπέδου και έγινε μια μικρή ενημέρωση για την ιστορία του Π.Α.Ο.Κ. και του γηπέδου. Απαντήθηκαν ερωτήματα των παιδιών και ακολούθησε ομιλία από τον π. Ομοσπονδιακό Προπονητή μας κ. Γιάννη Παπαθανασίου και παρουσίαση στα παιδιά του πρώην αθλητή μας Παύλου Σαββίδη, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε από το Σωματείο μας στον Π.Α.Ο.Κ.

    Ακολούθως όλα τα τμήματα μετέβησαν στο βοηθητικό γήπεδο, το οποίο για τα δεδομένα της περιοχής μας μόνο με βοηθητικό δεν έμοιαζε και στο οποίο διεξήχθησαν όλα τα παιχνίδια. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι διεξήχθησαν 5 αγώνες, στους οποίους αγωνίστηκαν τον ίδιο χρόνο, όλα τα παιδιά και μάλιστα το πρόσημο για το Σωματείο μας ήταν θετικό αφού κερδίσαμε τα 3 από τα 5 παιχνίδια αποδεικνύοντας έτσι ότι οι Ακαδημίες μας βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

     Κατά τη διάρκεια των αγώνων, τα μέλη της Διοίκησης είχαν μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική συνάντηση με τον Τεχνικό Διευθυντή της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. κ. Νίκο Σταυρόπουλο, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η προοπτική της συνεργασίας των δύο Σωματείων και η οποία ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Η πολύ όμορφη και εποικοδομητική αυτή δράση του Σωματείου μας, ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση του αγώνα για το Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ανδρών μεταξύ του Π.Α.Ο.Κ. και του Ίκαρου Καλλιθέας και για το οποίο η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. μερίμνησε να παρακολουθήσουν δωρεάν όλοι οι μικροί αθλητές μας από ειδικά διαμορφωμένη κερκίδα.

     Η επιστροφή ολοκληρώθηκε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στις 21:00 και αυτό που έμεινε σε όλους μας ήταν η πεποίθηση ότι ο κόσμος του μπάσκετ είναι όντως μαγικός. Η Διοίκηση του Σωματείου μας ευχαριστεί και δημοσίως την Κ.Α..Ε Π.Α.Ο.Κ. και ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Σταυρόπουλο, για την άψογη και ζεστή φιλοξενία και για τη δυνατότητα που έδωσαν στα παιδιά της ομάδος μας, να γνωρίσουν από κοντά τη μαγεία που εκπέμπει το άθλημα του μπάσκετ και πως το όνειρο δεν είναι μακριά, αρκεί να δουλέψεις σκληρά, με πρόγραμμα και με τους κατάλληλους ανθρώπους.

     Σαν Διοίκηση δεσμευόμαστε απέναντι στους αθλητές μας και τους γονείς τους, ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την ουσιαστική και ποιοτική εκμάθηση του μπάσκετ και παράλληλα να δείξουμε το δρόμο για όσους μπορούν και επιθυμούν να κάνουν το μεγάλο βήμα.

 

 

                                                                                                                       

                                                       -Ο-

                                                                                                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

                                                                                                                                                                      Παναγιώτης Μαλούτας