Ανάμεσα στις δύο μεγάλες γιορτές, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έχουμε την πολυτέλεια να απολαύσουμε και μία μπασκετική, την Τελική Φάση (FINAL – 4) των Εφήβων της ΕΚΑΣΔΥΜ.

Μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία κρατάει έντονο το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού της Δυτ. Μακεδονίας, αφού συνήθως παρουσιάζει πολύ θέαμα και ένταση σε όλα τα παιχνίδια της. Σε ένα ακόμα final 4 σαν ΑΕ Διόσκουροι Κοζάνης βρίσκουμε παλιούς γνωστούς όπως Πρωτέα από τα Γρεβενά, Καστοριά και ΑΠΣ από Πτολεμαΐδα σίγουρα όχι τυχαία αφού πλέον αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις του θεσμού και δείχνουν την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες της κάθε πόλης.
Η ομάδα μας ΑΕ Διόσκουροι Κοζάνης βρίσκεται εκεί για 5η φορά από τις 6 διοργανώσεις για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ το έχει σηκώσει και 2 φορές στο παρελθόν.
Το Δ.Σ. των Διόσκουρων, καλεί τους φιλάθλους της πόλης να στηρίξουν την προσπάθεια του Σωματείου μας για μία ακόμα χρονιά, με τρόπο κόσμιο, χωρίς ακρότητες και με σεβασμό στις προσπάθειες των αθλητών (μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά) όλων των ομάδων. Το μπασκετικό κοινό της Κοζάνης και στο οποίο απευθυνόμαστε, έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι έχει και τη γνώση και την παιδεία να στηρίξει τις ομάδες της, αλλά και να παραδεχθεί την ανωτερότητα των αντιπάλων, όποτε αυτό χρειάστηκε. Σε αυτήν την διοργάνωση θα υπάρχει αστυνομική παρουσία και έλεγχος ώστε να μην υπάρχουν βεγγαλικά και καπνογόνα στο γήπεδο καθώς αυτό δυσχεραίνει την προσπάθεια των αθλητών.
Με αφορμή και την ξεκάθαρη θέση της ΕΚΑΣΔΥΜ, η οποία με σαφή και απόλυτο τρόπο ξεκαθάρισε σε όλα τα Σωματεία ό,τι θα είναι αμείλικτη απέναντι στα Σωματεία των οποίων οι φίλαθλοι θα ξεφύγουν ( η ποινή μπορεί να είναι και ο μηδενισμός της ομάδας), θέλουμε με τη σειρά μας να παρακαλέσουμε τους φιλάθλους μας να είναι κόσμιοι όπως πάντα και μαζί με τη Διοίκηση να προστατέψουμε τα παιδιά μας και την ομάδα μας.
Σας καλούμε το Σάββατο 29/12/2018 στις 17.30 να μας στηρίξετε με κόσμιο τρόπο και να δημιουργήσετε μια φανταστική αθλητική ατμόσφαιρα, απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Οι φίλαθλοί μας θα καθίσουν πάνω από τον πάγκο που είναι στην μεριά του κολυμβητηρίου.
Ο άλλος ημιτελικός είναι στις 20.00 ΑΠΣ-Αρίων Πτολεμαΐδας- Καστοριά.
η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους αδικοχαμένους αθλητές Γιαννη Γιαχνίκα και Αλέξανδρο Μαυροζούμη.