50 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ (SORBONNEPARISNORD)  ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΟΚ

Πληροφορίες για τους Συντάκτες:           
ΕΟΚ, κ. Γιάννης Χαμηλός, Head of Marketing, τηλ. 2106813066

Γαλλικό Κολλέγιο, κ. Βασίλης Ζαμαρίας,  Directeur Académique τηλ. 2106980772

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF με χαρά ανακοινώνουν την δυνατότητα των αθλητών των ομάδων – μελών της ΕΟΚ για φοίτηση με υποτροφία στο αναγνωρισμένο, πανεπιστημιακό πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Sorbone Paris Nord), στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η δράση αφορά σε 50 (πενήντα) υποτροφίες 50% στο Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – STAPS», οι οποίες θα απονεμηθούν σε αθλητές των ομάδων μελών της Ομοσπονδίας.

Οι Υποτροφίες ισχύουν μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των σπουδών των Υποτρόφων (1 έως 4 έτη) και καλύπτουν το 50% των διδάκτρων.

Η διάρκεια των σπουδών είναι τριετής ή τετραετής και τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα. Το πτυχίο που απονέμεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, είναι το Εθνικό Γαλλικό Πτυχίο και αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ως πτυχίο της Σορβόννης. Στην Ελλάδα η αναγνώριση γίνεται από το ΑΤΕΕΝ (πρώην ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων δυνάμει του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄) και δίνει δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, ακαδημαϊκό συνεργάτη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Υποστηρικτή της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και οδηγεί σε Πτυχίο Φυσικής Αγωγής.

Σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΕΟΚ, ο Πρόεδρος κύριος Βαγγέλης Λιόλιος και ο Πρόεδρος του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF, Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης, ανακοίνωσαν και επίσημα την ένταξη του εν λόγω Προγράμματος Υποτροφιών στις δράσεις που προτείνει η Ομοσπονδία στις Ομάδες και τους Αθλητές. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως 17 Σεπτεμβρίου 2023 και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα λάβει χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Πληροφορίες – όροι συμμετοχής: https://www.idef.gr/to-idef/nea/4os-kyklos-ypotrofion-tou-gallikoy-kollegiou-tis-elladas-idef[email protected]

Περαιτέρω πληροφορίες/διευκρινήσεις παρέχονται από την ΕΘΝΟΑ :

(210 6878815, 210 6878912) email : [email protected]