Μετά από τρία χρόνια περιορισμών και ζοφερής καθημερινότητας, οι Διόσκουροι ¨διψασμένοι¨ για νέες μπασκετικές περιπέτειες, ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία την ¨εκστρατεία¨ τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Και ο όρος ¨εκστρατεία¨ αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα αφού την Κυριακή 11/12/22, αθλητές των τμημάτων των Ακαδημιών μας, συμμετείχαν σε παράλληλους φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα τμήματα των ΠΑΟΚ και ΧΑΝΘ. Το κονβόι των τεσσάρων λεωφορείων και των δεκάδων Ι.Χ., αποβίβασε τους μικρούς μαχητές μας και τους συνοδούς τους σε δύο διαφορετικά γήπεδα, όπου κλήθηκαν να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες, αντιμετωπίζοντας τεράστιους αντιπάλους σε ποιότητα, όνομα και ιστορία. Ειδικότερα στο κτίριο της ΧΑΝΘ, αθλητές και συνοδοί ξεναγήθηκαν στο ιστορικό μουσείο της όπου την Παρασκευή 16/12, θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις της FIBA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της.

   Όλα τα παιδιά μας παίξανε, σε πρωτόγνωρα για αυτά γήπεδα, με ισχυρούς αντιπάλους και απέδειξαν αν μη τι άλλο, ότι δε μασάνε ούτε από έδρες, ούτε από αντιπάλους. Όλοι οι αγώνες σε Πυλαία και ΧΑΝΘ διήρκησαν από τις 10:00-13:00, διεξήχθησαν 9 ωριαία παιχνίδια και όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν τον ίδιο χρόνο, λίγος μεν για εκτονώσει την ενέργεια που είχαν συσσωρεύσει από την προσμονή όλες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν είναι για ¨χόρταση¨, αφού θα ακολουθήσουν κι …άλλα. Ήταν τέτοια δε η ορμή των ¨μικρών¨ μας, που έκαναν κατάληψη και στα επίσημα του κλειστού της Πυλαίας, αναγκάζοντας τους υπευθύνους να τους ¨βάλουν στις θέσεις τους¨. Και αυτό βέβαια συνέβη, διότι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είχε την καλοσύνη να τους φιλοξενήσει, προκειμένου να παρακολουθήσουν το ντέρμπυ της Α1 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, θαυμάζοντας δια ζώσης τις προσπάθειες των αθλητών και των δύο ομάδων, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, χωρητικότητας 8500 θέσεων.

   Τα χαρούμενα προσωπάκια όλων των αθλητών σε συνδυασμό με τις εκφράσεις ικανοποίησης των γονιών τους, μας ¨γέμισαν¨ και μας παράλληλα μας ιντριγκάρουν για ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις. Φύγαμε από την Κοζάνη με ¨νυσταγμένα¨ χαμόγελα και επιστρέψαμε ασφαλείς, με μεγάλη ικανοποίηση στα παιδικά ματάκια. 

   Μετά από τέτοιες σημαντικές δραστηριότητες όμως, λόγοι εκδήλωσης ειλικρινών συναισθημάτων και όχι αστικής ευγένειας, μας επιβάλλουν να αποδώσουμε τις ευχαριστίες μας και τα εύσημα σε πρόσωπα και φορείς.

   Κατ΄ αρχάς ευχαριστούμε θερμά την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και προσωπικά τον Πρόεδρό της κο Θανάση Χατζόπουλο, για τη φιλοξενία του Σωματείου μας και την παραχώρηση εισιτηρίων σε όλους τους αθλητές μας, στην κεντρική θύρα του γηπέδου και μάλιστα σε ένα ντέρμπυ της Α1. Επίσης ευχαριστούμε και όλους τους ανθρώπους και προπονητές του ΠΑΟΚ για την άψογη συνεργασία, εξυπηρέτηση και διευκολύνσεις τις οποίες παρείχαν στο Σωματείο μας. Άλλωστε γνωριζόμαστε καλά, αφού οι Ακαδημίες μας έχουν φιλοξενηθεί πολλές φορές στο ¨Παλατάκι¨ για διεξαγωγή και παρακολούθηση αγώνων.

  Ευχαριστούμε τη Διοίκηση της Χ.Α.Ν.Θ., καθώς και του υπεύθυνους και τους προπονητές των Ακαδημιών της, οι οποίοι πάντοτε μας δέχονται και μας υποδέχονται για τους μεταξύ μας αγώνες, με θέρμη και άψογη φιλοξενία.

  Ένα σημαντικό στοιχείο όμως που πρέπει να τονίσουμε, είναι η ποιότητα των ανθρώπων με τους οποίους καθημερινά και ειδικά σε τέτοιες καταστάσεις συνεργαζόμαστε. Και μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε Σωματείο έχει το δικό του DNA και, το εξωαγωνιστικό DNA των Διόσκουρων έχει να κάνει με την ποιότητα των γονέων και των οικογενειών των αθλητών του. Είναι συγκινητική όχι απλά η παρουσία και η στήριξή τους σε κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα η οποία αφορά στα παιδιά τους, αλλά η ανιδιοτελής και εθελοντική προσφορά τους, σε κάθε πτυχή που έχει να κάνει με το Σωματείο και σε κάθε επίπεδο. Σε όλους αυτούς του γονείς, απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ διότι με τη στάση τους και τις ενέργειές τους μας βοηθάνε για να βοηθήσουμε τα παιδιά τους εποικοδομητικά, να καλύπτουμε τα κενά και να κάνουμε το Σύλλογο μεγαλύτερο και αρτιότερο, όλοι μαζί.

  Δίπλα στο ευχαριστώ, θα προσθέσουμε και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τον αθλητή του Β΄ Παιδικού μας Ρούση Αλεξανδρή, ο οποίος όχι μόνο ακολούθησε την αποστολή χωρίς να συμμετέχει αγωνιστικά, αλλά λειτουργώντας με οξυδέρκεια και σβελτάδα, συνέβαλλε τα μέγιστα στην αρτιότητα της παρουσίας των τμημάτων μας στη Χ.Α.Ν.Θ. Ένα παιδί, ένας αθλητής, που μέσα σε ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην ομάδα, όχι μόνο παρουσίασε μεγάλη αγωνιστική εξέλιξη αλλά αγάπησε το Σωματείο, καταθέτοντας σε αυτό όλα του τα θετικά συναισθήματα.

   Τέλος, οφείλουμε να εξάρουμε και να συγχαρούμε όλους τους αθλητές μας ανεξαρτήτου ηλικίας, τόσο για το αγωνιστικό τους ήθος όσο και για την ωριμότητα που επέδειξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της αποστολής. ΜΠΡΑΒΟ παιδιά, μας κάνετε υπερήφανους και μας ¨βάζετε δύσκολα¨, αφού πάτε τον πήχη πολύ ψηλά. Το Σωματείο θα είναι εδώ για εσάς και θα σας προσφέρει τα καλύτερα.          

  Ολοκληρώνοντας, οφείλουμε να τονίσουμε την πρωτοβουλία και την καταλυτική συμβολή του προπονητή μας κ. Δημήτρη Σιακαβάρα στην υλοποίηση αυτής της δραστηριότητας, όπως και των άλλων δύο προπονητών μας κ.κ. Αλέξανδρο Δημόπουλο και Χρήστο Κομμάτα για την εξαιρετική παρουσία των μικρών ακαδημιών μας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Βαγγέλη Λιάκο και Σπύρο Σερίφη, χωρίς τη συνεισφορά των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία αυτού του ομολογουμένως πρωτόγνωρου εγχειρήματος.

Γιάννης Γκοβεδάρος

Γενικός Αρχηγός

Υπεύθυνος Ακαδημιών

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

   Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση του Σωματείου μας (καθαρά εορταστική) είναι για την Τετάρτη 21/12/22 στις εγκαταστάσεις της ¨Κοβεντάρειου¨ Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (ΚΔΒΚ) και ώρες 18:00-19:30 (συμμετέχουμε στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της ΚΔΒΚ και στο επίσημο καλεντάρι του Δήμου Κοζάνης για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις), που αφορούν ηλικιακά στα αγόρια και στα κορίτσια των τμημάτων μας, γεννημένα το 2015 μικρότερα. Η νηπιαγωγός κα Ουρανία Γυφτάκη, θα επιμεληθεί της  εκδήλωσης με τίτλο ¨Ένα δέντρο μια και φορά¨.

   Αγωνιστικά, θα συμμετέχουμε στο Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά του Φ.Ο. ΠΡΩΤΕΑ Γρεβενών, στο ΔΑΚ Γρεβενών την Πέμπτη 29/12/22 και τον οποίο ευχαριστούμε για την πρόσκληση, αφού μας τιμά σε κάθε τουρνουά που διοργανώνει. Ενώ στα ¨σκαριά¨ είμαστε για ανάλογες δραστηριότητες και για τα κορίτσια μας.