Τα Σωματεία καλαθοσφαίρισης Διόσκουροι Κοζάνης και ΓΣΚ Λασσάνης Κοζάνης συμφώνησαν να συνεργαστούν την φετινή χρονιά ώστε να κατεβούν από κοινού στο πρωτάθλημα κορασίδων. Οι Διόσκουροι Κοζάνης μετά τις 2 συνενώσεις, έχουν αποδείξει ότι διακατέχονται από πνεύμα συνεργασίας. Παρά το ότι δεν πήραν τίποτα από όσα είχαν υποσχεθεί οι προηγούμενες Διοικήσεις του ΟΑΠΝ περί συνενώσεων ( περισσότερες ώρες προπονήσεων στα γήπεδα κλπ) και τώρα βρίσκονται να διαχειριστούν 3 ομάδες με ώρες πολύ λιγότερες από αυτές που αντιστοιχούσαν στις ομάδες που συνενώθηκαν, αποφάσισαν για την προκοπή του αθλήματος στην περιοχή μας, να συνεργαστούν με την ομάδα του Λασσάνη και να βοηθήσουν την προσπάθεια του γυναικείου τμήματος στην Α2.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την κοινή ανακοίνωση:

Στην Κοζάνη σήμερα, 10/9/2021, στα γραφεία του Σωματείου Διόσκουροι Κοζάνης, οι ακόλουθοι συμβαλλόμενοι:

  1. ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ που εκπροσωπούνται στην παρούσα νόμιμα από τον Πρόεδρο κύριο Βλαχόπουλο Δημήτριο,
  2. ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ, που εκπροσωπείται στη παρούσα νόμιμα από τον Πρόεδρο κύριο Ζαρογιάννη Λουκά,

έχοντας υπόψη,

  • Τα καταστατικά ίδρυσης των 2 Σωματείων.
    • Τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας
  1. Συμφωνούν να συνεργαστούν  σύμφωνα με τους όρους του παρόντος, ώστε να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα κορασίδων από κοινού υπό την διακριτική ονομασία «Λασσάνης – Διόσκουροι» με τα χρώματα και τη δήλωση του Σωματείου του ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ στην ΕΚΑΣΔΥΜ.
  2. Οι ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ μετά το αίτημα του ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ για από κοινού συμμετοχή στο πρωτάθλημα κορασίδων στην ΕΚΑΣΔΥΜ, αφού συνεδρίασαν αποφάσισαν ότι για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή της Κοζάνης και για να συμμετάσχει με αξιώσεις η γυναικεία ομάδα του ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ στο πρωτάθλημα της Α2, να συμπράξει-συνεργαστεί με το Σωματείο του ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ για την φετινή αθλητική χρονιά παραχωρώντας, μετά από σύμφωνη γνώμη των γονέων των αθλητριών, αθλήτριες του τμήματος κορασίδων με υποσχετική μεταγραφή 1 έτους, αποδεχόμενοι τους όρους συνεργασίας.
  3. Ο ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ αφού συνεδρίασε, ευχαριστεί το Σωματείο ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ για την αποδοχή του αιτήματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση και την ευθύνη να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα κορασίδων έως το πέρας τους αποδεχόμενος τους όρους συνεργασίας.
  4.   Αναγνωρίζουν από κοινού ότι σκοπός τους είναι:
  5. Η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητριών για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.
  6. Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των μελών των δύο Συλλόγων, καθώς και με μέλη συναφών ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων και Ομοσπονδιών.

Από τη συνεργασία των δύο μερών εκτιμάται ότι θα αποκτηθούν πολύτιμες εμπειρίες με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τις αθλήτριες αυτών των τμημάτων, αλλά θα ενισχύσει και το αίσθημα ενότητας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Συλλόγων για το άθλημα στην πόλη της Κοζάνης.

Το παρόν Μνημόνιο τίθεται σε ισχύ με την υπογραφή του από τους εκπροσώπους των δύο μερών και η διάρκεια ισχύος του ορίζεται σε μία (01) αθλητική αγωνιστική περίοδο (2021-22). Η σύμβαση δύναται να επεκταθεί, κατόπιν σύμφωνης γνώμης των μερών. Το παρόν θα δημοσιευτεί και θα κοινοποιηθεί στην ΕΚΑΣΔΥΜ.

ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ  
ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
   

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    


  ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ