Η αθλήτρια Χωλοπούλου Βασιλική, γεννηθείς το 2007, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας επέλεξε τον επόμενο σταθμό της αθλητικής καριέρας της. Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στην Α2 αλλά και μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα κορασίδων όπου ήταν μέλος της συνεργασίας των Διόσκουρων με τον Λασσάνη με αποκορύφωμα την 50αρα σε ντέρμπυ, δείτε εδώ:

50άρα με 9 τρίποντα στο πρωτάθλημα κορασίδων!

επέλεξε να συνεχίσει την αθλητική της πορεία σε ομάδα της Α1. Η Βασιλική είναι θυγατέρα του προπονητή μας Άρη Χωλοπουλου και η σκληρή δουλειά της όλα αυτά τα χρόνια την οδήγησε στην Εθνική ομάδα κορασίδων και πλέον και στην Α1.

Οι Διόσκουροι Κοζάνης της εύχονται καλή επιτυχία και να μας κάνει πάντα υπερήφανους. Στις δηλώσεις της αναφέρθηκε και στον προπονητή των Διόσκουρων κ. Ρήνο Δημήτριο.

η ανακοίνωση της νέας της ομάδας:

Η Βασιλική Χωλοπούλου στον Παναθλητικό
..
Ο Παναθλητικός Συκεών καλωσορίζει στην οικογένεια του, την Βασιλική Χωλοπούλου (15 ετών, 1.76, point guard)
..
Η διεθνής με την Εθνική Κορασίδων – εκ Κοζάνης – αθλήτρια, θα αποτελέσει μέλος της γυναικείας ομάδας παρότι ακόμη παγκορασίδα ενώ θα ενισχύσει και τα τμήματα νεανίδων και κορασίδων
..
Η Βασιλική θα αποτελέσει την μοναδική ελληνική προσθήκη στο νεανικό ρόστερ της Βιβής Διαβολεμένου για την Α1, έχοντας ήδη αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες αγωνιζόμενη φέτος στην Α2 με τον Λασσάνη Κοζάνης.
..
Η team manager του συλλόγου, Κάλι Αποστολίδου, αφού υποδέχτηκε την Βασιλική δήλωσε: «Καλωσορίζουμε άλλο ένα μεγάλο ταλέντο της χώρας που επιλέγει τον Παναθλητικό για την μπασκετική του εξέλιξη. Ευχαριστούμε την οικογένεια της για την εμπιστοσύνη και συνεχίζουμε πιστοί στο αναπτυξιακό μας πλάνο δίνοντας την ευκαιρία στα νεαρά κορίτσια μας να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ της χώρας μας».
..
Η Βασιλική Χωλοπούλου, αφού φωτογραφήθηκε στο Επταπύργιο δήλωσε:
..
Είμαι ενθουσιασμένη για την επιλογή μου. Θαύμαζα την πορεία του Παναθλητικού και σήμερα γίνομαι μέλος μιας ομάδας που επενδύει σε νέα κορίτσια ανοίγοντας τους τον δρόμο της εξέλιξης. Έχω εντυπωσιαστεί από το πρόγραμμα του συλλόγου και ανυπομονώ να ενταχθώ άμεσα. Γνωρίζω τα περισσότερα κορίτσια από τις κοινές μας εμπειρίες στα κλιμάκια και τις εθνικές ομάδες και δε βλέπω την ώρα να τις συναντήσω.
..
Βέβαια θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές που μέχρι σήμερα έχω συνεργαστεί και συγκεκριμένα τους : Δημήτρη Ρήνο (Διόσκουροι), Τοπάλη Χρήστο (Ηρακλής Κοζάνης), Παπαδημητρίου Έλενα (Απόλλων Πτολεμαΐδας), Θωμά Βλάχο (Λασσάνης Κοζάνης)
..
Αυτή την πολύ σημαντική στιγμή για μένα, νιώθω ευγνωμοσύνη για τον πατέρα μου Άρη που μου έχει καθοδηγήσει με μοναδικό τρόπο απ τη μέρα που λάτρεψα την πορτοκαλί μπάλα (Χρόνια Πολλά μπαμπά!), νιώθω ευτυχία που σε όλη αυτή τη διαδρομή έχω δίπλα μου την υπέροχη οικογένεια μου, και είμαι πραγματικά συγκινημένη που σήμερα τους βλέπω τόσο περήφανους
..

Ο Παναθλητικός Συκεών κέρδισε την άνοδο στην Α1 Γυναικών και πλέον σχεδιάζει την επόμενη σεζόν που θα την βρει στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Οι Θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν την απόκτηση της νεαρής Βασιλικής Χωλοπούλου, η οποία αν και στα 15 της χρόνια έχει εμπειρία από την Α2 με την φανέλα της Λασσάνης Κοζάνης, την στιγμή που είναι διεθνής με την Εθνική Κορασίδων. Τέλος η νεαρή PG θα βρίσκεται στο μεταίχμιο της γυναικείας ομάδας και του τμήματος κορασίδων.