Τι κι αν τα κορίτσια μας μόλις συμπλήρωσαν τη δεύτερη χρονιά ύπαρξής τους στην αγκαλιά των Διόσκουρων, τι κι αν βρισκόμαστε εν μέσω διακοπών και εορτών των Χριστουγέννων, τι κι αν οι ιώσεις που κυριαρχούν και ¨θερίζουν¨ μικρούς και μεγάλους, ανατρέπουν τον όποιον οικογενειακό σχεδιασμό, το Σωματείο μας υλοποίησε την υπόσχεση που έδωσε στις αθλήτριές του, σε πολύ μικρό χρόνο.

   Έτσι λοιπόν και κόντρα στους ¨κακούς¨ οιωνούς, ολοκληρώθηκε μια πολύ όμορφη και απόλυτα επιτυχημένη εκδρομή των κοριτσιών μας στη Θεσσαλονίκη. Το κόνσεπτ ήταν παρόμοιο με αυτό των αγοριών μας, προ ημερών. 40 περίπου ¨ηρωικές¨ (λόγω ιώσεων) αθλήτριές μας, είχαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Συκεών σε 3 διαδοχικούς αγώνες, όντας πολύ ανταγωνιστικές απέναντι σε ένα Σωματείο που πρωταγωνιστεί στα πανελλήνια πρωταθλήματα (φετινή πρωταθλήτρια νεανίδων) και με αποκλειστικά γυναικεία τμήματα. Οι εμπειρίες αγωνιστικά, ήταν μοναδικές και διδακτικές κυρίως για τις ίδιες, αλλά και για προπονητές και Διοίκηση.

   Λόγω του προγράμματος τα κορίτσια γευμάτισαν κατά κύματα, αφού στις 18:00 ήταν προσκεκλημένες του Παναθλητικού, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα του κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Πρώτη έκπληξη ήταν το καλωσόρισμα από τα μεγάφωνα της ομάδας μας μέσα σε ζεστό χειροκρότημα όλων, πριν την έναρξη του αγώνα και ακολούθησε η δεύτερη που ήταν η δέσμευση και υλοποίηση της υπόσχεσης από τους οικοδεσπότες μας, όταν όλα τα κορίτσια μας έβγαλαν ομαδική φωτογραφία και με τις δύο ομάδες, με τη λήξη του αγώνα αλλά και με όποια αθλήτρια των δύο σωματείων, αυτές επιθυμούσαν.

   Πραγματικά, αν και ήταν ματς πρωταθλήματος και μάλιστα Α1, εξελίχθηκε όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι όλοι οι αγώνες, σε γιορτή του μπάσκετ και του αθλητισμού όπου τα παιδιά θα τους χαίρονται και θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα ινδάλματά τους. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να συγχαρούμε τη Διοίκηση και τους ανθρώπους του Παναθλητικού, διότι αυτό που ζήσαμε είναι το απαύγασμα του αθλητισμού και του ¨ευ αγωνίζεσθε¨ στην κυριολεξία.  

   Η τρίτη έκπληξη και ίσως η σημαντικότερη της ημέρας, ήταν με την επιστροφή μας στην Κοζάνη και αφορούσε στον Πρόεδρο και στους συνοδούς της ομάδας. Από το Δρέπανο και μέχρι να κατεβούμε από το λεωφορείο, αυθόρμητα όλες οι αθλήτριες (κάπου στη γαλαρία ξεκίνησε), φώναζαν όλο και πιο έντονα Διόσκουροι-Διόσκουροι, κάνοντας όλους εμάς τους ..λιγότερο νέους να συγκινηθούμε πραγματικά και παράλληλα να φύγει όλη η κούραση, σωματική και κυρίως ψυχολογική (η ευθύνη άλλωστε είναι μεγάλη σε τέτοιες δραστηριότητες). Ήταν η μεγαλύτερη αναγνώριση που θα μπορούσαμε να έχουμε. Σας ευχαριστούμε κορίτσια και πάμε γι΄ άλλα.

Ο προπονητής μας Χρήστος Κομμάτας επέστρεψε σε ένα γήπεδο που το ξέρει καλά και δήλωσε στην σελίδα του: Πέρασαν 22 χρόνια και επέστρεψα ως προπονητής πλέον να παίξω με τις κοριτσάρες μου ενάντια στην ομάδα που μου χάρισε τα πιο ωραία φοιτητικά χρόνια τον Παναθλητικό Συκεών . Είδα ξανά κολλητούς και φίλους , είδα τα κύπελλα που σηκώσαμε τότε μαζί και στο τέλος απολαύσαμε όλοι μαζί τον αγώνα Α1 ενάντια στον Ολυμπιακό , Ευχαριστω τους Διόσκουροι ΚΟΖΑΝΗΣ για αυτήν την τιμή , ένοιωσα πραγματικά ευλογημένος ! Ο Άγιος Βασίλης τελικα μου έκανε το πιο ομορφο δώρο !!!

   Ευχαριστούμε, αλλά κυρίως Συγχαίρουμε θερμά τον Πρόεδρο, τη Διοίκηση και τους προπονητές του Παναθλητικού Συκεών, όχι μόνο για την άψογη φιλοξενία τους, αλλά κυρίως για τα μαθήματα που έκαναν στα κορίτσια μας και τους έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ο αθλητισμός, μέσα από τη συμπεριφορά και τις ενέργειές τους. Ευχαριστούμε και την Αθανασία Αποστολίδου που συνόδευσε την αποστολή και βοήθησε τον κόουτς σε όλους τους αγώνες.

   Με τη νέα χρονιά, το Σωματείο μας θα συνεχίσει ακόμα πιο έντονα την εξωστρέφεια και την παροχή εμπειριών σε όλες/ους τις/ους αθλήτριες/αθλητές του και σε όλα τα τμήματα.

   Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία και Δύναμη σε όλες και όλους και με την ευχή το 2023 να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Γιάννης Γκοβεδάρος

Γενικός Αρχηγός

Υπεύθυνος Ακαδημιών

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ