1. Η διαδικτυακή πλατφόρμα Sports Academies Online έχει εμπλουτιστεί με μία σειρά από επιστημονικά βίντεο και άρθρα που αφορούν στην εκπαιδευτική και την αθλητική ψυχολογία, τη διατροφή, την οδοντιατρική, την ορθοπεδική, τη φυσιοθεραπεία, την γενική παιδιατρική κ.α. Δεδομένου ότι οι περιορισμοί της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν αυτή τη στιγμή να ενεργοποιήσουμε εκ νέου τους θεσμούς των Φεστιβάλ και των επισκέψεων της Επιστημονικής Ομάδας του προγράμματος σε όλες τις ακαδημίες, η διαδικτυακή πλατφόρμα αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε τον επιστημονικό πυλώνα του προγράμματος στους γονείς/κηδεμόνων των αθλητών.

Το link της διαδικτυακής πλατφόρμας είναι το:

Οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών της ακαδημίας μας να επιμεληθούν, ώστε να μπορέσουν οι αθλητές μας, να διαβάσουν τα άρθρα και να δουν τα ολιγόλεπτα βίντεο που αφορούν το πρόγραμμα και που είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για αυτούς και τα παιδιά τους. Κάθε βδομάδα στην πλατφόρμα προστίθενται δύο άρθρα και δύο βίντεο.

  1. Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζεται ο ΟΠΑΠ μεταξύ άλλων έχει αναλάβει το κόστος ανακαίνισης δύο μεγάλων παιδιατρικών νοσοκομείων, του «Αγία Σοφία» και του «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Συνδυάζοντας το μεγάλο αυτό πρόγραμμα ανακαίνισης με την διεξαγωγή του Αυθεντικός Μαραθωνίου Αθήνας του οποίου είναι επίσης χορηγός και που διεξάγεται το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου, έχει καθιερώσει το θεσμό της ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΟΠΑΠ.

Ο θεσμός αυτός αφορά ένα app που μπορεί να κατεβάσει ο καθένας στο κινητό του τηλέφωνο και παίζοντας παιχνίδια που περιλαμβάνει το app παίρνει πόντους που μετατρέπονται από τον ΟΠΑΠ σε χρήματα που δίδονται στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων, μεγαλώνοντας έτσι το ήδη μεγάλο ποσό που προσφέρει για τη δράση αυτή. Επί της ουσίας κάθε πόντος στα παιχνίδια μεταφράζεται σε χρήματα που δίνει ο ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, αποτελεί δηλαδή μία κοινωνική προσφορά στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Κάθε παιχνίδι που παίζουμε στην εφαρμογή αυτοί μας κάνει «χορηγούς» στο μεγάλο αυτό έργο που αφορά τα παιδιά.

Το πρόγραμμα ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ έχει φτιάξει εδώ και χρόνια τη δική του ομάδα μέσα στο app με όνομα: #SportsAcademiesOpap και μέσω αυτής προσφέρει ένα σημαντικό ποσό κάθε χρόνο στην ανακαίνιση των νοσοκομείων.

Δεδομένου ότι οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρόγραμμα πολύ μεγάλο σε αριθμούς ακαδημιών (178), παιδιών που συμμετέχουν αλλά και γονέων/κηδεμόνων έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει αποφασιστικά στο έργο της ανακαίνισης των νοσοκομείων εφόσον πολλά από τα μέλη του κατεβάσουν την εφαρμογή, γραφτούν στην ομάδα #SportsAcademiesOpap και παίξουν τα παιχνίδια του app.

Θα παρακαλούσαμε τους γονείς/κηδεμόνες να ακολουθήσουν τα βήματα που πρέπει και τα οποία είναι τα κάτωθι:

  1. Κατεβάζουμε την εφαρμογή Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ (Contribution Squad) από το Google Store ή το App Store του κινητού μας
  2. Βάζουμε στην μηχανή αναζήτησης την ομάδα # SportsAcademiesOpap και γινόμαστε μέλη της
  3. Παίζουμε διαδικτυακά παιχνίδια

Και με τον τρόπο αυτό μεγαλώνουμε το ποσό της συνεισφοράς του ΟΠΑΠ στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων.