Ο ΣΔΚΔΜ ανακοινώνει την αποχώρηση του διαιτητή Παπανικολάου Γεώργιου από την ενεργό δράση.

Ενεργό μέλος από το 2001 ο Γιώργος διαιτήτευσε όλα αυτά τα χρόνια αγώνες υψηλού επιπέδου. Αξιολογημένος διαιτητής κατηγορίας Α1, ήταν παρόν στις εθνικές κατηγορίες από το 2005.

Πάντα πράος, ελέγχοντας την ροή του παιχνιδιού, είχε την ικανότητα δικαιολογώντας άριστα κάθε απόφαση του, να κρατάει στις δύσκολες στιγμές ήρεμους τους παίχτες αλλά και όλο το γήπεδο.

Υπήρξε για πολλούς διαιτητές του Συνδέσμου “δάσκαλος” αλλά και “μέντορας” χάρη στις γνώσεις αλλά και τον χαρακτήρα του. 

Ηθικός, Ευγενικός, Καθαρός άνθρωπος που έδωσε τον εαυτό του για την καλαθοσφαίριση μέσο της διαιτησίας και του συνδέσμου.

Ένας διαιτητής που έμεινε στον χώρο πέρα από κάθε δυσκολία (εντός και εκτός γηπέδου) προσφέροντας στην διαιτησία και στον σύνδεσμο πολλά μέσα από τις θέσεις που κατείχε διαχρονικά.  

Ο Γιώργος Παπανικολάου, όμως, γνωρίζοντας την ανάγκη του Συνδέσμου για έμπειρο δυναμικό, διατηρεί την θέση του στο ΔΣ ως Αντιπρόεδρος.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τον Γιώργο για την προσφορά του στην διαιτησία της καλαθοσφαίρισης, παραμένει στην οικογένεια που λέγεται Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας και του εύχεται καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στην μελλοντική του πορεία σε όλους τους τομείς. 

ΓΙΩΡΓΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!!!

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε με μεγάλη μας θλίψη ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποσυρθεί τρείς πολύ έμπειροι διαιτητές, Τσιαπλής Δημήτριος, Μαρινέλης Χρήστος και Παπανικολάου Γεώργιος, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη συνέχεια. 

Πέρα αυτών ενημερωθήκαμε για την παύση, για φέτος τουλάχιστον λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό, του Γλούφτση Γεώργιου, όπως και του αδερφού του Δημήτρη που είναι βοηθός διαιτητής – κριτής. 

Ο Σύνδεσμος με τις δραστηριότητες του, σεμινάρια, σχολές διαιτησίας, συνέδρια, προσπαθεί να αυξήσει το δυναμικό του. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, παράγοντες που είναι εκτός των δυνατοτήτων του Συνδέσμου. 

Καλούμε λοιπόν πριν την ανακοίνωση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων της νέας χρονιάς, σε μια συζήτηση ευ όλης της ύλης, όλους όσους ενδιαφέρονται για το καλό της καλαθοσφαίρισης της περιοχής.

Ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει σε πείσμα των καιρών για την ανάπτυξη της διαιτησίας και κατ΄επέκταση του αθλήματος και θα κάνει οτιδήποτε περνάει από το ”χέρι” του, μέσω της συνεργασίας πάντοτε με την ΟΔΚΕ , ΕΟΚ, ΕΚΑΣΔΥΜ.