Ένας από τους καλύτερους και πιο έμπειρους διαιτητές της ΕΚΑΣΔΥΜ που χαρακτηρίζεται κυρίως από το ήθος και την ευγένεια ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την διαιτησία.

Ακολουθεί η δήλωση του Χρήστου Μαρινέλη που έκανε στο διαδίκτυο:

“Το τελευταίο σφύριγμα. Κάπου εδώ ένα πανέμορφο ταξίδι τελειώνει. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συναδέλφους διαιτητές και κριτές. Τους νοιώθω οικογένεια μου. Aς μου επιτραπεί ένα ξεχωριστό  ευχαριστώ στον Konstantinos Ligouras (ξέρει αυτός). Παραμένω φυσικά ενεργό μέλος του  ΔΣ του Συνδέσμου, δίπλα σε όλες και όλους.  Ευχαριστώ επίσης τον Πρόεδρο Lazos Savvidis και το ΔΣ της ΕΚΑΣΔΥΜ, την ΚΕΔ/ΕΚΑΣΔΥΜ (Dimitris Pafilis Argiris Vontsas Nikos Plexidas), για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Στις ομάδες (παίχτες, προπονητές, παράγοντες), πέρα από τις ευχαριστίες μου,  να τους ζητήσω από καρδιάς συγγνώμη για τα όποια λάθη μου. Μέρος του παιχνιδιού κι αυτά. Να τους ζητήσω επίσης, αν μου επιτρέπουν, να στηρίξουν πραγματικά τα νέα παιδιά που έρχονται στο χώρο και να παροτρύνουν κι άλλα. (προσωπικά θα το κάνω με όλες τις δυνάμεις μου). Η ενασχόληση τους με τη διαιτησία γίνεται από αγάπη στο άθλημα που υπηρετούν.  Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και όσο περνάει ο καιρός οξύνεται είναι ο αριθμός των διαιτητών που μειώνεται διαρκώς. Ο Μέσος όρος ηλικίας των διαιτητών από τον τόπο μας αυξάνεται με αναπόφευκτο το διαιτητικό τέλος κάποια στιγμή.Τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλω στο Θεό που με κράτησε υγιή και στην οικογένεια μου για την υπομονή της. Το αντίο από τους αγωνιστικούς χώρους με βρίσκει γεμάτο φίλους και εμπειρίες. Καλή συνέχεια σε όλες/όλους!!!!!!!!”

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο της διαιτησίας ο Χρήστος Μαρινέλης αποχωρεί από την ενεργό δράση. 

Αποφάσισε να ασχοληθεί με την διαιτησία σε μεγάλη ηλικία. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε ώστε γρήγορα να διαιτητεύσει με επιτυχία δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες όλων των κατηγοριών στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΔΥΜ, έχοντας παρουσίες σε πολλά Final Four και τελικούς.

Άρτια καταρτισμένος στους κανονισμούς της καλαθοσφαίρισης, σε κάθε αγώνα δίδασκε πάνω από όλα ΗΘΟΣ, ΕΥΓΕΝΕΙΑ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη παιχτών, παραγόντων αλλά και των φιλάθλων.

Πάντα δίπλα στο άθλημα, στήριξε στο μέγιστο τον σύνδεσμο και το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο, παρά τις πολλές υποχρεώσεις του τόσο για την οικογένεια του όσο και για την εργασία του ως στρατιωτικός.

Όλοι οι συνάδελφοι διαιτητές αισθανόμαστε τυχεροί που συνεργαστήκαμε μαζί του αυτά τα χρόνια, εντός και εκτός γηπέδων.

Ο Χρήστος παραμένει ενεργό μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας, από όπου θα συνεχίσει να προφέρει στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, στον σύνδεσμο και στην διαιτησία ειδικότερα.

Εδώ να τονίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει αρκετοί  έμπειροι διαιτητές από την ενεργό δράση, γεγονός που προσπαθεί να καλύψει ο σύνδεσμος με την δημιουργία νέων σχολών διαιτησίας.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ