Οι Διόσκουροι Κοζάνης βρίσκονται για 2η συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς της ΕΚΑΣΔΥΜ όπου φέτος θα αντιμετωπίσουν τον Ηρακλής Κοζάνης. Η σειρά των τελικών είναι best of 3 δηλαδή όποια ομάδα καταφέρει να φτάσει στις 2 νίκες, αυτή θα είναι και η πρωταθλήτρια για την σεζόν 2023-2024. Η σειρά των τελικών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 12 Ιουνίου (19:30) και ο επόμενος αγώνας θα γίνει την Κυριακή στις 20.00. Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό του ΔΑΚ Κοζάνης «Ιωάννης Σκαρκαλάς». Καλούμε όλους τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο να χειροκροτήσουν τους αθλητές. Εξ’ άλλου αυτήν την περίοδο μπορείτε να δείτε μόνο τελικούς Α1, τελικούς ΝΒΑ και τελικούς ΕΚΑΣΔΥΜ!

Στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος οι Διόσκουροι τερμάτισαν στην 1η θέση όπως και πέρυσι. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν δύο φορές, με τον Ηρακλή Κοζάνης να κερδίζει στο πρώτο ματς με σκορ 80-75 και τους Διόσκουρους Κοζάνης να κερδίζουν στο δεύτερο ματς με σκορ 71-65!

Να υπενθυμίσουμε, πως στην ημιτελική φάση, ο Ηρακλής Κοζάνης ξεπέρασε το εμπόδιο του Βελβεντού κερδίζοντας τη σειρά με 2-1, ενώ με το ίδιο σκορ, οι Διόσκουροι Κοζάνης έκαμψαν την αντίσταση του Αριστοτέλη Φλώρινας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ηρακλής Κοζάνης – Α.Σ. Βελβεντό 69-76

Α.Σ. Βελβεντό – Ηρακλής Κοζάνης 67-82

Ηρακλής Κοζάνης – Α.Σ. Βελβεντό 84-69

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διόσκουροι Κοζάνης – Αριστοτέλης Φλώρινας 76-61

Αριστοτέλης Φλώρινας – Διόσκουροι Κοζάνης 53-51

Διόσκουροι Κοζάνης – Αριστοτέλης Φλώρινας 65-61