Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η Διοίκηση των Διόσκουρων σας ενημερώνει για τη διπλή μεγάλη επιτυχία των Ακαδημιών της. Λίγο πριν συμπληρώσουμε τα 20 χρόνια ζωής (Μάιος 2024), οι Ακαδημίες μας τέθηκαν και επίσημα υπό τη σκέπη δύο μεγάλων φορέων.  

  Κατ΄αρχάς, κατόπιν αξιολόγησης, η ΕΟΚ επέλεξε να εντάξει το Σωματείο μας στο πιλοτικό πρόγραμμά της για τα τμήματα U-12, προκειμένου να δομηθεί το μέλλον και η εξέλιξη της νέας Ελληνικής σχολής μπάσκετ, μέσω νέων και στοχευμένων προγραμμάτων προπονήσεων. Άλλωστε ήδη έχουμε δεχθεί επίσκεψη Ομοσπονδιακών προπονητών και οι προπονητές μας συνεχώς προσθέτουν νέες ασκήσεις και εντάσσουν νέα μεθοδολογία στις προπονήσεις τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και το play book της Ομοσπονδίας.

   Στη συνέχεια και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, η ΟΠΑΠ ΑΕ με επιστολή της μας ανακοίνωσε ότι οι Ακαδημίες μας μετά από ενδελεχή αξιολόγηση, εντάσσονται για δεύτερη συνεχόμενη 3ετία στο πρόγραμμά της που αφορά στις αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ, με όλα τα προνόμια που παρέχει τόσο στο Σωματείο όσο κυρίως στους αθλητές/τριές μας (δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη, κλπ).

   Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες μεγάλες στιγμές, προκύπτουν οι ευχαριστίες. Αρχικά στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία μας δίνει την ευκαιρία (μαζί με άλλα 36 Σωματεία σε όλη την Ελλάδα) να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία της και παράλληλα να συνεισφέρουμε, στο κτίσιμο του νέου Ελληνικού μπάσκετ. Στην ΟΠΑΠ ΑΕ, η οποία συνεχίζει να  μας περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της, μετά και την πολύ πετυχημένη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα, προκειμένου να συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα (μαζί με άλλα 49 Σωματεία σε όλη την Ελλάδα).

   Μεγάλο ευχαριστώ όμως οφείλουμε στους προπονητές μας, οι οποίοι με ζήλο, συνεχή προσπάθεια και πολλές φορές με αυταπάρνηση, δομούν καθημερινά αυτό το οικοδόμημα, το λαμπρό οικοδόμημα που απαρτίζεται από τα παιδιά σας. Τέλος ευχαριστούμε θερμά και όλους εσάς τους γονείς, που μας εμπιστεύεστε ότι πολυτιμότερο έχετε, τα παιδιά σας τους/τις μικρούς/ές αθλητές και αθλήτριές μας. 

    Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, οι παραπάνω συνθήκες αποτελούν δικαίωση για όλους μας και παράλληλα μας γεμίζουν ευθύνη, προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια εξέλιξης του Σωματείου και κυρίως των Ακαδημιών μας, που αποτελούν το κύτταρο και τον πνεύμονα του συλλόγου.    Κλείνοντας, θα χρησιμοποιήσουμε τη ρήση του Lou Holtz ενός Αμερικανού προπονητή του ράγμπυ της 10ετίας του 1930: ¨Αν αυτό που έκανες χθες σου φαίνεται σπουδαίο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα¨. Συνεχίζουμε λοιπόν ακόμα πιο δυνατά, πατάμε στα σπουδαία και πάμε για τα καλύτερα.

Δείτε το πρόγραμμα «Αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ»: