Με το διττό ρόλο του Γενικού Αρχηγού των ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ Κοζάνης και του Γενικού Γραμματέα της Ε.ΚΑ.Σ.Δ.Υ.Μ., οφείλω μία επιστολή προς άπαντες τους μπασκετόφιλους της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας.

  Ως Γενικός Αρχηγός της ομάδας μου αρχικά, οφείλω να συγχαρώ την εφηβική ομάδα του Άργους Ορεστικού η οποία κατέβηκε στον ημιτελικό απολύτως συγκεντρωμένη, διαβασμένη και η οποία δικαίως κατέκτησε τη νίκη και την πρόκρισή της στον τελικό της Κυριακής. Το ότι δεν παρουσιαστήκαμε καλοί στον συγκεκριμένο αγώνα, δεν υποβαθμίζει την απόδοση και τη νίκη του αντιπάλου. Μάλιστα ήταν το καλύτερο δώρο για τον φίλο μου Βίκτωρα,  Πρόεδρο του Α.Σ. ΄Αργους, ανήμερα των γενεθλίων του.

  Παράλληλα η ήττα αυτή που πόνεσε όλους μας, πρέπει να διαβαστεί σωστά και να γίνει δίδαγμα για το υπόλοιπο της χρονιάς (εκκρεμεί το αήττητο ανδρικό και το φιλόδοξο παιδικό μας) και όχι μόνο, αφού εχθρός της ποιοτικής ανωτερότητας είναι το άγχος και επιτέλους αυτό πρέπει να το αποβάλλουμε!! Συγχαίρω όλα τα παιδιά του Εφηβικού μας και το τεχνικό επιτελείο, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για τα όσα πέτυχαν όλη τη χρονιά. Δυστυχώς, η δεύτερη ήττα στα 4 χρόνια πρωτοκαθεδρίας μας, στάθηκε μοιραία για τη διεκδίκηση ενός ακόμα τίτλου. Όμως για ένα υγιές Σωματείο όπως οι ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ, ήττα σημαίνει τροφή για σκέψη και περισσότερη δουλειά σε όλους τους τομείς. Αυτή η φιλοσοφία άλλωστε μας έκανε αυτό που είμαστε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και στα παιδιά των Ακαδημιών μας που βρέθηκαν στο ΔΑΚ και στήριξαν την ομάδα μας και μια μεγάλη συγνώμη για τα δακρυσμένα προσωπάκια. Όμως ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο πρωταθλητισμός, περιλαμβάνει και την ήττα και πρέπει να μάθουμε να την δεχόμαστε και να τη σεβόμαστε, αξιολογώντας σωστά τα μηνύματά της.

   Ως Γενικός Γραμματέας της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. και ¨νονός¨ αυτού του θεσμού, οφείλω διπλά να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το φίλαθλο κοινό της Δυτικής Μακεδονίας που βρέθηκε σε αυτή τη σειρά των αγώνων, αφού του δόθηκε η δυνατότητα να ζήσει και να απολαύσει δια ζώσης δύο πολύ ωραίους ημιτελικούς εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Οι 1100 και πλέον φίλαθλοι του μπάσκετ που βρέθηκαν μέσα (και όχι έξω λόγω χωρητικότητας, όπως συνέβη κάποτε και κάπου αλλού) στο ΔΑΚ Κοζάνης την ημέρα των ημιτελικών, σε συνδυασμό με την ουδετερότητα που προσφέρει το συγκεκριμένο γήπεδο, την πληρότητά του σε κάθε επίπεδο, την άριστη απόδοση των διαιτητών και την ποιότητα που μπορούν να βγάλουν οι ομάδες μπροστά σε τόσο μεγάλο και απαιτητικό κοινό, απορρίπτουν εξ ορισμού τις αιτιάσεις αυτών που ιδιοτελώς, επικαλούνται ως ευνοημένες τις ομάδες της Κοζάνης όταν οι τελικοί γίνονται σε αυτό το γήπεδο.

  Εν κατακλείδι και συνοπτικά, με τη διττή ιδιότητα πλέον, ομολογώ ότι πρέπει να διαχωρίσουμε επιτέλους τα ¨συμφέροντά¨ μας ως Σωματεία από την πραγματικότητα και να δούμε λίγο πιο μακριά, δηλαδή το συμφέρον του αθλήματος και κυρίως των παιδιών μας. Τέτοιες εκδηλώσεις σε μεγάλα γήπεδα διαφημίζουν το μπάσκετ, δίνουν δίοδο στα μικρά παιδιά προκειμένου να ασχοληθούν με αυτό και δημιουργούν ανεπανάληπτες εικόνες και θύμισες. Μπορεί να έχασα ως Διόσκουρος, αλλά κέρδισα ως άθλημα και αυτό προκαλώ να αξιολογήσουν και οι εκ πεποιθήσεως, διαμαρτυρόμενοι.

  Καλή επιτυχία σε όλους για την ημέρα των τελικών.

Γιάννης Γκοβεδάρος

Γενικός Γραμματέας Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

Γενικός Αρχηγός ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ