Όπως προαναγγέλλει και το τίτλος, ήταν ένα διήμερο χορταστικό και γεμάτο μπάσκετ για τα τμήματά μας.

   Το ¨μπάσκετ πάρτι¨ ξεκίνησε το Σάββατο, με τους παμπαίδες μας να αντιμετωπίζουν φίλους και συμμαθητές τους σε ένα πρόωρο ηλικιακά, τοπικό ντέρμπυ απέναντι στον Ηρακλή Κοζάνης. Πολύ όρεξη, ενέργεια, πάθος και πολλές όμορφες φάσεις και από τις δύο ομάδες σημάδεψαν τον αγώνα.

   Κάτι ανάλογο συνέβη και την Κυριακή με τους ¨μίνι¨ παίδες μας να αντιμετωπίζουν εντός έδρας, τους αντίστοιχους της Καστοριάς. Το άγχος της συμμετοχής σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο και με αρκετό κόσμο, τους επηρέασε για λίγο, αφού πολύ σύντομα οι αθλητές και των δύο ομάδων ανακάμψανε και άφησαν να φανούν αρκετές από τις ικανότητές τους. Περαστικά και στον Χρήστο μας, που υπέστη έναν ελαφρύ τραυματισμό. 

   Τέλος και λίγο πιο αργά οι ¨μικρές κυρίες¨ μας (Παγκορασίδες), ταξίδεψαν μέχρι την Πτολεμαΐδα και κατέθεσαν ψυχή βελτιώνοντας πολύ την απόδοσή τους.

   Το ρεζουμέ όλων των μέχρι τώρα αγώνων μας είναι ότι όλα τα παιδιά, όλων των ομάδων, φεύγουν ευτυχισμένα από το γήπεδο και αυτό κατά τη γνώμη μας οφείλεται σε συγκεκριμένους παράγοντες:

Α.  Στους κανονισμούς που όρισε η Ομοσπονδία και οι οποίοι για πρώτη φορά εφαρμόζονται πιλοτικά φέτος από την Ένωσή μας (που έχει την τιμή) και οι οποίοι εξανεμίζουν την έννοια του νικητή, ενώ παράλληλα τονίζουν και προάγουν τη συμμετοχή και την εκμάθηση των κανόνων του μπάσκετ. Όχι σκορ, όχι αποτελέσματα, όχι βαθμολογία, όχι κατάταξη.

Β.  Στη συμπεριφορά και στο ρόλο των διαιτητών, οι οποίοι/ες μέσα από τα σφυρίγματά τους αλλά κυρίως από τις φιλικές επεξηγήσεις που δίνουν στους αθλητές/τριες, συμβάλλουν τα μέγιστα προκειμένου τα παιδιά να κατανοήσουν τους κανόνες, στο πεδίο.

Γ.  Στην απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή φιλάθλων, πέραν των γονέων, που δίνουν ένα έξτρα κίνητρο στα παιδιά να επιδείξουν τις δυνατότητές τους. Κυρίως όμως το χειροκρότημα προς τα παιδιά όλων των ομάδων, από όλους.

    Σε ότι αφορά στα δικά μας τμήματα, οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους/ες τους/τις αθλητές/τριές μας όχι μόνο για την προσπάθεια που καταβάλλουν, αλλά και για τη βελτίωση που παρουσιάζουν από αγώνα σε αγώνα. Συμβουλή: αποχή μίας εβδομάδας από προπονήσεις, απαιτεί δύο εβδομάδες εντατικής προπόνησης για να επανέλθεις εκεί που σταμάτησες, άρα τρεις εβδομάδες χαμένες. Το νου σας παιδιά!!!

   Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) για τη συμμετοχή και τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Διοίκηση και προπονητές βρισκόμαστε στο πλάι σας. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο, ΜΠΡΑΒΟ σας!!

Γενικός Αρχηγός

Γκοβεδάρος Γιάννης