Η εντυπωσιακή προσέλευση των αθλητών/τριών μας και των οικογενειών τους, ήταν το σημείο αναφοράς της επετειακής βραδιάς. Πεντακόσιοι..500 αθλητές και γονείς μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας έδωσαν την ώθηση να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατοί  μετά από τέτοια συγκλονιστική συμμετοχή.

  Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου κ. Δημήτρη Βλαχόπουλου στους στυλοβάτες του Συλλόγου που δεν είναι άλλοι από τους γονείς και τα παιδιά τους, ευχαριστώντας τους θερμά για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που δίνουν στην ομάδα μας και την έχουν πλέον γιγαντώσει.

  Ακολούθησε το πιο συγκινητικό και παράλληλα συμβολικό κομμάτι της εκδήλωσης που ήταν οι βραβεύσεις. Βραβεύτηκαν λοιπόν άνθρωποι οι οποίοι από το μακρινό 2004 μέχρι σήμερα, προσέφεραν και προσφέρουν ακόμα στον Σύλλογο, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Αυτοί ήταν:

-Ο Ζήσης Μπαρτζώκας ως ο πρώτος προπονητής του Σωματείου, ο οποίος με τις γνώσεις του, τις ικανότητές του αλλά και τον άκρατο επαγγελματισμό του, έθεσε στέρεα θεμέλια στη λειτουργία των Ακαδημιών μας, δημιούργησε ομάδες πρωταθλήτριες στα ηλικιακά τμήματα και οδήγησε το Αντρικό τμήμα στην άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία ως πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΔΥΜ το 2011.

-Ο Δημήτρης Μανακίτσας και ο Ντίνος Γκοβεδάρος ως οι παλαιότεροι, εν ενεργεία αθλητές μας. Παιδιά που ξεκίνησαν από τις Ακαδημίες μας και εξακολουθούν να φορούν και να τιμούν τη φανέλα και την ιστορία του Συλλόγου, όντας πρωταθλητές και MVP στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΔΥΜ όπου συμμετείχαν. Με τη στάση και την αφοσίωσή τους μέχρι σήμερα, διδάσκουν στους νεότερους αθλητές μας την πίστη, την αγάπη και τον σεβασμό προς την ομάδα που τους ανέδειξε και τους στήριξε.

-Ο Μάρκος Τσιρέκας ως πρώην Πρόεδρος και νονός του Συλλόγου, αφού πρότεινε το όνομα ¨Διόσκουροι¨ ορμώμενος από τη μυθολογία όπου τα δύο αδέρφια, ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης συμβόλιζαν την αδελφική αγάπη, την αρετή, τη γενναιοψυχία, την τόλμη και την ευγένεια.

-Ο Θανάσης Αργυριάδης και ο Θωμάς Γκατζόφλιας ως δημιουργοί του εμβλήματος, αλλά και άοκνοι υπηρέτες του Συλλόγου.

-Η Ευδοκία Μάρκου, ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος και η οποία πρότεινε τα χρώματα του Συλλόγου και από την αρχή συμμετείχε ενεργά στην εξέλιξή του.

-Ο Παναγιώτης Μαλούτας, ως πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου τον οποίο στήριξε και στηρίζει διαχρονικά, όντας και ο Πρόεδρος της ανόδου στη Γ΄ Εθνική.

-Ο Σπύρος Σερίφης, ως Μέλος του Συλλόγου ο οποίος είναι η ψυχή των αγωνιστικών μας τμημάτων, στηρίζει τους αθλητές και τους προπονητές τους και είναι πάντα παρόν ακούραστος και με αυταπάρνηση. 

-Η Αναστασία Κωνσταντινίδου, γυμνάστρια των αγωνιστικών τμημάτων του Συλλόγου και η οποία με τον επαγγελματισμό της, τις γνώσεις της και την πραγματική της αγάπη για τον Σύλλογο, συνέβαλλε τα μέγιστα στην αποφυγή τραυματισμών των αθλητών μας αλλά και στις μεγάλες επιτυχίες των πρωταθλητών μας τα τελευταία χρόνια.

-Ο Δημήτρης Ψαλλίδας για την άοκνη προσφορά του στον Σύλλογο και στους αθλητές του με καθημερινές και επίμονες προπονήσεις στον στίβο.

  Επόμενη στάση ήταν η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και η κλήρωση για τον τυχερό/ή αθλητή/τρια της βραδιάς. Ενώ πριν ακολουθήσει επιτέλους το γλέντι και ο χορός, μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά επετειακά συλλεκτικά μπλουζάκια των Διόσκουρων.

   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.

-Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης,

-Μιχαήλ Παπαδόπουλος, Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης,

-Ιωάννης Κοκκαλιάρης, Δήμαρχος Κοζάνης,

-Αναστάσιος Φούντογλου, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δυτ. Μακεδονίας,

-Χαρίσιος Γκοβεδάρος, Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Δυτ. Μακεδονίας,

-Στέργιος Κιάνας, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Μακεδονίας,

Λάζαρος Σαββίδης, Πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ,

Δημήτριος Παφίλης, Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΚΑΣΔΥΜ και

Κωνσταντίνος Λυγούρας, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Δυτ. Μακεδονίας.

και τους εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.

  Ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους εσάς τους γονείς, που στηρίξατε και τιμήσατε με την παρουσία σας την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση των Διόσκουρων, αλλά και όλους εσάς που για διάφορους λόγους δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε, είστε όμως αρωγοί στις προσπάθειές μας.

  Ευχαριστούμε όλους τους επιχειρηματίες οι οποίοι συνέβαλλαν με τα δώρα και τις προσφορές τους, στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

  Τέλος ευχαριστούμε τον κ Γιώργο Τσιάρδα και το προσωπικό του EVENT PLAZA, για τον επαγγελματισμό τους, την άψογη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επιτυχία του χορού μας.

 Ακολουθεί το μήνυμα του Προέδρου του Συλλόγου, κ. Δημήτρη Βλαχόπουλου:

Σας καλωσορίζω στην αποψινή επετειακή μας εκδήλωση. Ζητώ από όλους τους επίσημους προσκεκλημένους μας, να με συγχωρέσουν για την μη τήρηση του πρωτοκόλλου στις προσφωνήσεις, αλλά η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στους πυλώνες αυτού του Σωματείου που δεν είναι άλλοι από τις/ους  αθλήτριες και αθλητές μας και τους γονείς τους, που μας στηρίζουν με κάθε τρόπο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, θα σταθώ σε 2 τομείς:

1. Φιλοσοφία Σωματείου και προοπτική:

   Αν και ξεκίνησαν μόνο με Αντρικό, οι Διόσκουροι επεδίωξαν και κατάφεραν σύντομα τη δημιουργία ηλικιακών τμημάτων και Ακαδημιών, εμπιστευόμενοι τον ικανότατο Ζήση Μπαρτζώκα, πρώτο προπονητή του Συλλόγου και στην πορεία τους συνεργάστηκαν με τους Δημήτρη Ρήνο, Άρι Χωλόπουλο, Σιακαβάρα Δημήτρη, Κομμάτα Χρήστο, Δημόπουλο Αλέξανδρο, Παπαθανασίου Γιάννη, Ευάγγελο Τσιανάκα, Μιχάλη Ασβεστά, Μπούσιο Γεώργιο, Καραλίβανο Γεώργιο, σαν προπονητές που διακρίνονται πρωτίστως για το ήθος και την αξιοπρέπεια που θέλαμε να διδάξουν στα παιδιά. Η μελετημένη επιλογή προπονητών και οι απαιτήσεις, παράλληλα με τον έλεγχο που ασκούσε ανελλιπώς η Διοίκηση, ώθησαν τους προπονητές αφενός να αναδείξουν τις ικανότητες και το ταλέντο τους, αφετέρου έδωσαν στα παιδιά τις γνώσεις και την ικανότητα να ξεπεταχτούν και να φωνάξουν τρανταχτά το παρών στα μπασκετικά δρώμενα της Κοζάνης. Εν κατά κλείδι, στόχευση, δουλειά με προοπτική και πίεση για ουσιαστική δουλειά από όλους προς όλους, έκαναν το Σύλλογό μας μέσα σε ελάχιστα χρόνια πρωταγωνιστή.

  Φιλοσοφία μας; Οι αθλητές των Ακαδημιών μας να γίνουν το επίκεντρο της ομάδας. Ποιοτική εκγύμναση, εκμάθηση του μπάσκετ, σεβασμός στους κανονισμούς και τέλος το σημαντικότερο κτίσιμο των χαρακτήρων που θα στελεχώσουν και θα διαμορφώσουν μια κοινωνία βασισμένη σε αξίες. Αποφασίσαμε τα όποια έσοδα του Συλλόγου να πηγαίνουν στην ανάπτυξη των Ακαδημιών και οι οποίες στη συνέχεια θα στελεχώνουν το Αντρικό μας τμήμα. Απόρροια των παραπάνω ήταν:

Ένταξη στον ΟΠΑΠ το 2020 (50 καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα)

Ένταξη στο δίκτυο της ΕΟΚ U-12 και επανένταξη στον ΟΠΑΠ το 2023 (37 και 50 αντίστοιχα επίλεκτες ακαδημίες στην Ελλάδα). Όλα μετά από σκληρές αξιολογήσεις

Τα αποτελέσματα των 10 αγωνιστικών τμημάτων και η πρόοδος των αθλητών μας μιλάνε από μόνα τους για την επιτυχία αυτής της φιλοσοφίας.

Η προοπτική μας είναι να συνεισφέρουμε στην νέα σχολή μπάσκετ που δημιουργείται, να στελεχώσουμε τα κλιμάκια και γιατί όχι και τις Εθνικές ομάδες με αθλητές και τέλος να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να ανθίσει το ταλέντο που έχουμε στις τάξεις μας. Στόχος μας είναι τα παιδιά των Ακαδημιών να γίνουν αθλητές που πιστεύουν σε ιδανικά, όπως του υγιούς αθλητισμού και των αξιών που απορρέουν απ’ αυτόν.

2.Σταθερή Διοίκηση:

Η Διοίκηση των Διόσκουρων Κοζάνης αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από τους:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Βλαχόπουλος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λουκάς Καραγιαννάκης
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Θεοδώρα Γκαντσίδου
ΤΑΜΙΑΣ: Κων/νος Αγορίτσας
ΜΕΛΟΣ: Ευάγγελος Λιάκος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ: Γιάννης Γκοβεδάρος

   Το Σωματείο ιδρύθηκε από τους Δημήτρη Βλαχόπουλο (νυν Προέδρου) και Λουκά Καραγιαννάκη (νυν Αντιπροέδρου) προκειμένου να κάνουν κάτι καινοτόμο και προοδευτικό για το μπάσκετ της Κοζάνης. Συμβολίζοντας το μυαλό και τη δύναμη ορμώμενοι από την Ελληνική μυθολογία, προέκυψε και έδεσε το όνομα της ομάδας από τον Μάρκο Τσιρέκα και το έμβλημά της από τους Θωμά Γκατζόφλια και Θανάση Αργυριάδη.

 Έχουμε την ευλογία, ο σκληρός πυρήνας της σταθερής Διοίκησης του Συλλόγου να αποτελείται από μια παρέα συμμαθητών και φίλων, αφού τους περισσότερους από εμάς μας συνδέουν 35-40 χρόνια φιλίας. Σε κάθε συνάθροισή μας, όπου και αν ήταν αυτή, κύριο και συνήθως μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η ομάδα. Οι επιλογές μας στις προκλήσεις της κάθε περιόδου, το μέλλον των παιδιών και των τμημάτων μας, η πρωτοτυπία και η καινοτομία κυριαρχούσαν σε κάθε συνάντησή μας.

  Πρωταγωνιστικό ρόλο βέβαια, σε όλη αυτή την ακολουθία, είχαν οι γυναίκες της παρέας. Οι σύζυγοί μας και όχι μόνο, οι οποίες μπαίνοντας σταδιακά στον κύκλο μας, μας ακολούθησαν, μας στήριξαν, μας ανέχτηκαν, αλλά μας έδωσαν και τις καλύτερες ιδέες. Από τα χρώματα του Συλλόγου μέχρι και τις απλοϊκές και ουσιαστικές προτάσεις-λύσεις, σε θέματα που εμείς μπλοκάραμε και θεωρούσαμε βουνό. Τις ευχαριστούμε λοιπόν, όλες ανεξαιρέτως για την υπομονή και την ανεκτικότητά τους, τη συμβολή τους με κάθε τρόπο και πραγματικά η επιτυχία μας οφείλεται και σε αυτές, τις Γυναίκες.

  Συμπερασματικά και εκ του αποτελέσματος, αναδεικνύεται η μεγάλη πτυχή του Σωματείου μας: Η φιλία και η παρέα δημιούργησαν το Σωματείο (το εύκολο), το Σωματείο και οι ανάγκες του όμως μας κράτησαν δεμένους ως παρέα, αν και περάσαμε πλέον τα 50. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που δημιουργούν παρέες, φιλίες και σχέσεις που θα τους συνδέουν για μια ζωή.    

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς που μας τιμήσατε και μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας.