Όπως προαναφέραμε και στο χθεσινό μας αφιέρωμα, η σημερινή τρίτη μέρα αναμένονταν δύσκολη και όντως ήταν. Δύο αγώνες με χρονική διαφορά λίγων ωρών και μάλιστα απέναντι σε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους, ήταν το ιδανικό σενάριο για να δοκιμαστούν οι αντοχές και οι δυνάμεις της ομάδας μας που τα πήγε περίφημα.

   Το πρώτο χρονικά παιχνίδι μας, ήταν απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ. στο Κ.Γ. ¨Δ. Τόφαλος¨ στις 09:30. Σε ένα εντυπωσιακό, επιβλητικό και καθαρά μπασκετικό γήπεδο, βρεθήκαμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία αποτελούνταν από ένα μεγάλο και βαθύ ρόστερ, όπου όσες αλλαγές παικτών και αν έκανε δεν εντόπιζες μεγάλες διαφορές. Τα παλληκάρια μας ξεκίνησαν μουδιασμένα, όμως λίγο οι φωνές του προπονητή, λίγο η αυτοπεποίθηση που επέστρεφε δειλά-δειλά και μόλις τα ίδια αποφάσισαν να πάρουν τα βλέμματά τους απ΄ τις φανέλες των αντιπάλων και να επικεντρωθούν στα πρόσωπά τους, επέτρεψαν στην ομάδα να ανακάμψει και να σταθεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική, στα πρώτα ¾ του αγώνα. Στο τελευταίο όμως 10λεπτο ο κουραστικός ρυθμός, ίσως και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης (ενόψει και του δεύτερου αγώνα) αλλά κυρίως η ποιότητα του αντιπάλου, άνοιξαν τη διαφορά η οποία παρ΄ όλα αυτά έμεινε σε αξιοπρεπή επίπεδα, τηρουμένων των αναλογιών.

   Το δεύτερο παιχνίδι μας έγινε στο ¨PROMITHEAS PARK 2¨ με αντίπαλο τον ΕΣΠΕΡΟ και παρά την κούραση, τα παιδιά μας ανταπεξήλθαν πολύ καλά, αποδεικνύοντας και στους εαυτούς τους ότι παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνονται αισθητά. Πήρε επιτέλους μπροστά  ο αθλητικός ¨εγωισμός¨ τους και γενικά έδειξαν ότι για να ¨ανέβουν¨ δεν τους λείπει τίποτα άλλο από σκληρή δουλειά και επιμονή στο στόχο. Η κόπωση της ημέρας είχε αντίκτυπο στα ποσοστά των ελεύθερων βολών, των λαθών αλλά και των εύστοχων lay up (αν και γι΄ αυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία), που ήταν πολύ άσχημα. Παρ΄ όλα αυτά όμως η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική και στα μάτια μας κέρδισε τις εντυπώσεις.

   Για το τελευταίο παιχνίδι μας, επιστρέφουμε αύριο στις 10:30 στο γήπεδο του ¨Three action¨ στην Αγυιά όπου και ξεκίνησε το σύντομο ταξίδι μας στον ονειρικό αυτό κόσμο του μπάσκετ. Αντίπαλοί μας θα είναι αρχικά ο Πήγασος Ν. Κέρκυρας και στη συνέχεια τα ¨χιλιόμετρα¨ της επιστροφής.

  Ακόμα ένα Μπράβο στα παιδιά μας για την αισθητή βελτίωση που παρουσιάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι, ανταποκρινόμενα σε κάθε είδους αγωνιστική πρόκληση που κάνει όλο και πιο δύσκολο το έργο τους μεν, αλλά τους φέρνει πιο κοντά στην υψηλού επιπέδου μπασκετική πραγματικότητα δε.