Μετά από πολύωρο ταξίδι η αποστολή μας έφτασε στη φιλόξενη Πάτρα. Τα σαν ¨ζαλισμένα κοτόπουλα¨ παιδιά μας, ξάφνου συνήλθαν αφού τα vibes (https://www.youtube.com/watch?v=7p8Gq0Ti_sA) του πρώτου αγώνα τα αφύπνισαν σε δευτερόλεπτα.

   Λίγο ο καλός καιρός, λίγο το άρωμα της θάλασσας, κυρίως όμως η μαγευτική θέα με τη γέφυρα σε πρώτο πλάνο ήταν απλά ο προθάλαμος για την είσοδό τους στις άριστες του ¨Three action¨, έδρα του πρώτου μας αντιπάλου Α.Ο. ΑΙΟΛΟΥ ΑΓΥΙΑΣ. Η ευγενική εξυπηρέτηση του προσωπικού στο PORTO RIO HOTEL, βοήθησε τους αθλητές μας να τακτοποιηθούν άμεσα και σε ελάχιστο χρόνο ¨ξυρισμένοι, γυαλισμένοι και κομβιομένοι¨, ήταν έτοιμοι για επιθεώρηση ..για αγώνα ήθελα να πω (η θητεία αργεί ακόμα!!). Ο πρώτος αγώνας τους άρχιζε σε λίγη ώρα και όλα τα ωραία και γλαφυρά που προανέφερα, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, μην πω ότι ούτε καν τα πρόσεξαν.  

   Επειδή το scouting δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των προπονητών, μάθαμε από πριν που και πως πρέπει να κινηθούμε, ολοκληρώσαμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες πριν ακόμα φτάσει η αποστολή και έτσι δεν χρονοτριβήσαμε καθόλου. Μεταβήκαμε λοιπόν στο χρόνο που έπρεπε στο γήπεδο του αγώνα και η παρουσία της αποστολής μας ήταν και αυτή όπως έπρεπε, με ομοιομορφία και σοβαρότητα. Ένα πρώτο μπράβο στα παιδιά μας, που στην πρώτη τους αποστολή ήταν άψογοι τόσο σε εμφάνιση όσο κυρίως σε παρουσία. Σοβαροί και ταυτόχρονα χαλαροί, τόσο ..όσο.

   Πρώτο μας παιχνίδι στις εγκαταστάσεις ¨Three action¨, όπου στις 14:00 αντιμετωπίσαμε τον ¨γηπεδούχο¨ ΑΙΟΛΟ ΑΓΥΙΑΣ Α.Ο. Με ανδρικό τμήμα στη Β΄ εθνική κατηγορία πλέον και με ακαδημίες που αριθμούν περί τα 500 παιδιά, ακόμα και για τα δεδομένα της Πάτρας, δεν το λες και αδιάφορο μέγεθος. Απεναντίας έδειξε ότι και ποιοτικά τμήματα διαθέτει και ισχυρές ομάδες σε όλες τις ηλικίες.

   Η ομάδα μας μπήκε φουριόζα και έδειξε μαχητικότητα και ενθουσιασμό, αιφνιδιάζοντας ακόμα και εμάς, αν σκεφτεί κανείς ότι (όσοι από τους αθλητές μας κοιμήθηκαν) από τις 06:00 ήταν στο πόδι και πραγματοποίησαν ταξίδι 5 ωρών, ενώ χωρίς καμία ανάπαυση κλήθηκαν να παίξουν αγώνα. Από την αρχή πήραμε κεφάλι στο σκορ και προηγούμασταν από 3 έως 8 πόντους, μέχρι το 36΄. Σ΄ αυτό το σημείο τελικά βγήκε η κούραση και έλειψε το καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα μόλις οι αντίπαλοι προηγήθηκαν με έναν πόντο στο σκορ, τα παιδιά να πάθουν μπλακ άουτ. Τα πολλά χαμένα ριμπάουντ στην άμυνα και η αστοχία στα τρίποντα παίξανε και αυτά το ρόλο τους, αλλά όχι τόσο καθοριστικό όσο τα πάρα πολλά λάθη στο τελευταίο 4λεπτο, απόρροια της κούρασης. Το θετικό πάντως είναι ότι αγωνίστηκαν και οι 15 αθλητές μας και χάρηκαν τη συμμετοχή.

   Όσο η ομάδα ήταν μαχητική, ήταν μπροστά στο σκορ και αυτό μας έδειξε ότι πρέπει να επιμείνουμε στον ¨εγκεφαλικό¨ τομέα. Τόσο η ήττα, πόσο μάλλον το σκορ, αδικεί την εμφάνιση των παιδιών που άξιζαν τη νίκη. Ο τρόπος όμως που αυτή χάθηκε, μόνο διδάγματα μπορεί να προσφέρει για το μέλλον.

   Μπράβο στα παιδιά για την πολύ καλή τους εμφάνιση, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και σε όλες τους τις κινήσεις. Υποδειγματική εμφάνιση, υποδειγματική παρουσία, υποδειγματική συμπεριφορά. Τιμούν το σύλλογο και τους συγχαίρουμε.

   Αξιοσημείωτα στοιχεία:

– Η ευγένεια και η εξυπηρετικότητα του προσωπικού του ξενοδοχείου,

– Η άψογη υποδοχή και συντονισμός των διοργανωτών,

– Ο χαιρετισμός τον οποίο απηύθυνε ο ίδιος ο κ. Καράγκουτης στους αθλητές μας, τονίζοντάς τους ότι είναι οι πιο μικροί του τουρνουά και ταυτόχρονα οι πιο τυχεροί, διότι με τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν φέτος, του χρόνου θα είναι πολύ πιο έτοιμοι και ¨ψημένοι¨ για τη διοργάνωση,

– Οι εγκαταστάσεις του ¨Three action¨ με γήπεδο 3 επιπέδων (κολυμβητήριο, από πάνω γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ και πιο πάνω κερκίδες 250 θέσεων με οργανωμένο κυλικείο),

– Ο αγώνας μας έγινε με έναν διαιτητή (οπότε του συγχωρούμε και τα όποια λάθη).

Γκοβεδάρος Ιωάννης

Γενικός αρχηγός