Μέχρι την τελευταία αγωνιστική κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των φιλάθλων το πρωτάθλημα παίδων. Εκεί όπου ο Ηρακλής Κοζάνης τερμάτισε πρώτος και αήττητος και απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα και αν δεν υπήρχε το final 4 θα είχε στεφθεί ήδη πρωταθλητής, Βέβαια όπως έχουμε ξαναπεί, το Final 4 έχει ως στόχο την ανάδειξη αλλά και την προβολή των παικτών και είναι μια γιορτή του μπάσκετ και σίγουρα η πιο επιτυχημένη της ΕΚΑΣΔΥΜ. Ίσως να έπρεπε ο 1ος να επιβραβευθεί με την έδρα της διοργάνωσης.

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις ήταν η ομάδα της Πτολεμαΐδας όπου τα ανέτρεψε όλα στον 2ο γύρο και έδειξε ότι αγώνα με τον αγώνα γίνεται καλύτερη. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στην αγωνιστικότητα των αθλητών της που μάτωναν σε κάθε φάση αλλά κατά κύριο λόγο και στο προπονητικό επιτελείο. Θα αντιμετωπίσουν στο F4 το Άργος όπου εάν έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους (ένας από τους καλύτερους παίκτες ήταν εκτός σε αυτήν την φάση) είναι μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα και το 2ο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τέλος η Καστοριά έχει ένα σύνολο από ταλαντούχους αθλητές και είναι μια παραδοσιακή δύναμη της περιοχής με μεγάλη εμπειρία από F4. Την τελευταία αγωνιστική πήρε την πρόκριση με την νίκη επί των Διόσκουρων στην έδρα της. Αντιμετωπίζει τον Ηρακλή σε αυτήν την φάση και σίγουρα έχει πολύ δύσκολο έργο. Να μην ξεχνάμε όμως ότι σε ένα Φ4 όλες οι ομάδες τελικά έχουν 25% πιθανότητες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Είμαστε υπερήφανοι για την αγωνιστικότητα και το πάθος των αθλητών των Διόσκουρων. Αποχαιρετάμε την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Final4 των παίδων και ο καλύτερος ας εκπροσωπήσει την περιοχή μας.

Τα αποτελέσματα:

ΑΣ Καστοριάς – Διόσκουροι Κοζάνης  61-55

ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Καραταγλίδης): Στεφανής Γ. 4, Φιλιππίδης 5(1), Πιπερόπουλος 6(1), Μαυροδήμος, Ντόντης 24(4), Λαγγιώτης 2, Κώτσης, Ταμήλιας 9, Μονοβασίλης Αλ.9, Φράγκος, Κωνσταντίνου Σ. 2, Στεργιόπουλος.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Καραλίβανος): Πάτσιος, Γκαντιάς 8, Λιάκος, Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντινίδης 23(2), Γκιάτας 10(1), Αγορίτσας, Καρακούλας 4, Τσιάρδας, Διαμαντόπουλος, Μπουδιώνης 8.

Λασσάνης Κοζάνης – Ηρακλής Κοζάνης  46-73

ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Δημόπουλος): Τσιώνης , Βόντσας, Στάμος , Σιαμέτης , Στάθης , Δημόπουλος , Αρσενίδης , Τσαφής , Καλημέρης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Ασβεστάς): Κουζιάκης 4, Παράσχος 2, Κηπουρίδης 6, Τοπάλης 4, Σάκκουλας 4, Πεγιάδης 9, Τσέπουρας 17, Ιωαννίδης 2, Σούλο 5, Μιχούλης 2, Γκατζιούφας 8 , Φαρμάκης 10.

Άργος Ορεστικό – Αρίων Πτολεμαΐδας  72-68

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Κίτσιος): Λάμπης, Γρηγοριάδης, Μονοβασίλης 4, Σαρρής 14(1), Παγουνόπουλος 14(3), Ζούπας 17(4), Αλλιού 4, Μπόδας, Δήμου 20(1).

ΑΠΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ (Κυρατζής): Αθανασιάδης 19(1), Παρασχάκης, Στογιάννης 10(2), Μουρατίδης 6(2), Καλαμαράς, Κόλλιας 14(2) Λαζακίδης Γ. 4, Μανάβης 11, Ακριτίδης 4.