Ολοκληρώθηκαν μέσα στον Φεβρουάριο οι μετρήσεις–αξιολογήσεις των αθλητών/τριών των Ακαδημιών μας. Με την καθολική συμμετοχή των παιδιών (που ομολογουμένως κουράστηκαν) Διοίκηση και Προπονητές μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα, αφού μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να πορευτούμε για το υπόλοιπο της χρονιάς. Οι σωματομετρικές και αθλητικές δυνατότητες όλων των παιδιών των Ακαδημιών αξιολογήθηκαν στην παρούσα χρονική περίοδο και τα αποτελέσματα θα μας επιτρέψουν εκτός από τα στοχευμένα προγράμματα προπονήσεων που θα δρομολογήσουμε, να ¨μετρήσουμε¨ και την βελτίωσή τους μετά από ένα ικανό χρονικό διάστημα.

Οι αξιολογήσεις που ήταν αρκετές, ιδιαίτερα στα εισαγωγικά τμήματα, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα των αθλητών/τριων μας, που τώρα ξεκινάνε συστηματική προπόνηση, αφορούσαν σε ευκαμψία των ώμων, ΒΜΙ, ευκαμψία (διατατικής ικανότητας) τον οπίσθιων μηριαίων μυών, μυϊκής ισχύος των κάτω άκρων, δρομική ταχύτητα 15m, ευκινησία, μυϊκή αντοχή των κοιλιακών, ικανότητα ισορροπίας, τεχνική της ντρίπλας και καρδιοαναπνευστική ικανότητα (beep  test).    

   Τα αποτελέσματα των εργομετρικού τύπου μετρήσεων, παραδόθηκαν εγγράφως στους γονείς παράλληλα με τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές των προπονητών, εξατομικευμένα για το κάθε παιδί, σε θέματα καθημερινής άσκησης και διατροφής. Είναι μια διαδικασία την οποία το Σωματείο μας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και την οποία, χρόνο με το χρόνο εξελίσσουν οι προπονητές μας με επιστημονικά δεδομένα. Άλλωστε αυτή ήταν και μέρος της επίσημης έγγραφης πρότασής μας προς τη νέα Διοίκηση της Ε.Ο.Κ. για το Αναπτυξιακό της πρόγραμμα και με χαρά διαπιστώσαμε ότι ήδη το εφάρμοσε στα κλιμάκια Βορρά και Νότου της Εθνικής ομάδας των Παίδων.

   Ευχαριστούμε τους γονείς και ιδιαίτερα τα παιδιά για την υπομονή και τη συνεργασία τους, αφού όλη αυτή η διαδικασία ήταν κουραστική και χρονοβόρα. Επίσης ευχαριστούμε και τους προπονητές μας Βάϊο Ψαλλίδα, Δημήτρη Σιακαβάρα και Δημήτρη Ρήνο για την καταπληκτική δουλειά που κάνανε.

Γιάννης Γκοβεδάρος

Υπεύθυνος Ακαδημιών

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ