Επιτέλους ξεκινάνε το Σάββατο 16/04, οι αγωνιστικές ¨υποχρεώσεις¨ των πιτσιρικάδων μας.

   Το τμήμα των Παμπαίδων μας φιλοξενεί την αντίστοιχη ομάδα της Ελίμειας στο ΔΑΚ Κοζάνης και ώρα 14:00. Οι μεν πιο έμπειροι (που αγωνίζονται και στο παιδικό), θα τα βρουν ¨μπαστούνια¨ με τις 6αρες μπάλες και τους Ειδικούς Κανονισμούς που ισχύουν για τα Αναπτυξιακά τμήματα. Οι νέοι δε, μάλλον θα απολαύσουν πιο άνετα τη δυνατότητα που τους δίνεται να αγωνιστούν σε μεγάλο γήπεδο, με διαιτητές και θεατές και να νιώσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα.

    Οι ¨μίνι¨ παίδες μας από την άλλη, θα έχουν κάπως πιο δύσκολο έργο αφού ξεκινάν με εκτός έδρας αγώνα, στα φιλόξενα Γρεβενά και απέναντι στον Πρωτέα στις 19:30. Μοναδικές στιγμές και υπέροχες εμπειρίες τους περιμένουν, από ΄δω και πέρα.

    Ευχόμαστε ολόψυχα στους αθλητές μας, καλή αρχή και στην αγωνιστική μπασκετική τους ¨καριέρα¨. Να είναι καλοί αθλητές, μα πάνω απ΄ όλα καλοί άνθρωποι και να πρεσβεύουν πάντα τα αθλητικά ιδεώδη. Να σέβονται τους  προπονητές, τους διαιτητές, τους συναθλητές και κυρίως τους αντιπάλους τους. Πλέον ¨μπλέξανε¨ σε έναν δύσκολο, επίπονο, αλλά όμορφο κόσμο, αυτόν της αγωνιστικής διαδικασίας. Το μόνο που θα πρέπει να απασχολεί μπασκετικά από εδώ και πέρα, τόσο αυτούς όσο και τις οικογένειές τους, είναι η βελτίωσή τους  μέσα από τις προπονήσεις.

     Καλή αρχή ευχόμαστε και στους μπόμπιρες όλων των ομάδων, με την ευχή να τους απολαύσουμε σε λίγα χρόνια και στα Αντρικά τους τμήματα.

      Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να συγχαρούμε την Ομοσπονδία, η οποία μετά από πολλά χρόνια  ¨σκύβει¨ και δίνει έμφαση στο Αναπτυξιακό κομμάτι οργανωμένα και με ενιαίους κανόνες για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, σε όλες τις Ενώσεις. Ευελπιστούμε στη δημιουργία μίας νέας σχολής μπάσκετ και στην ανάδειξη νέων ταλέντων.

Γιάννης Γκοβεδάρος

Υπεύθυνος Ακαδημιών