Οι Διόσκουροι Κοζάνης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ένταξη στο τεχνικό επιτελείο τους, του προπονητή καλαθοσφαίρισης Αλέξανδρου Δημόπουλου.

Με γνώμονα την βέλτιστη τεχνική κατάρτιση των αθλητών μας στα αναπτυξιακά τμήματα το Δ.Σ του Σωματείου μας επέλεξε να συνεργαστεί με έναν έμπειρο προπονητή εγνωσμένης αξίας, τον coach Δημόπουλο. Ο Αλέξανδρος είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διακρίνεται για την εργατικότητα και την μεθοδικότητα του έχοντας εμπειρίες από μεγάλες κατηγορίες όπου διετέλεσε πρώτος προπονητής με επιτυχία. Με την αρχή μας ο καλός προπονητής να ασχολείται με τους μικρούς αθλητές, ο coach θα αναλάβει αναπτυξιακά τμήματα σε συνεργασία με τους υπόλοιπους καταξιωμένους προπονητές που διαθέτει το Σωματείο μας, συνεχίζοντας το αναπτυξιακό project των Διόσκουρων, όπου τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει πλήθος αθλητών που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες. Σύμφωνα με την φιλοσοφία του Σωματείου μας, στόχος είναι μια μακροχρόνια συνεργασία όπου θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας για τους νεαρούς αθλητές μας.

Καλωσορίζουμε τον Αλέξανδρο στους Διόσκουρους Κοζάνης και του ευχόμαστε μακροημέρευση και πολλές επιτυχίες.

Δείτε το βιογραφικό του νέου μας προπονητή:

Coach Δημόπουλος Αλέξανδρος

Nationality
gre Ελλάδα
Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απόκτηση κύριας ειδικότητας στον τομέα της ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ με βαθμό 9,00 «Άριστα» (κάτοχος Διπλώματος Προπονητή Καλαθοσφαίρισης με δικαίωμα χρήσης του διπλώματος μέχρι την Α1 Επαγγελματική Εθνική Κατηγορία). Διετέλεσε προπονητής καλαθοσφαίρισης στους εξής συλλόγους : 09/2007 – Θερμαικός Θεσσαλονίκης ( τμήματα: προπαιδικό, παιδικό ) 06/2009 2009 – 2010 Ηρακλής Κοζάνης (τμήματα: προπαιδικό, junior) 2011 – 2017 Γ. Σ. Ελίμειας (τμήματα : εφηβικό, παιδικό, προπαιδικό, junior) 2017 – 2018 Γ. Σ. Ελίμειας (τμήματα: εφηβικό, παιδικό, προαπαιδικό και πρώτος προπονητής της ανδρικής ομάδας στην Β΄ Εθνική ημιεπαγγελματική κατηγορία) 2018-2022 Γ.Σ.Κ. Λασσάνης Κοζάνης (τμήματα: εφηβικό, παιδικό, προπαιδικό, junior και βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα) 2022- σήμερα ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ Επιπλέον, έχει εργαστεί ως προπονητής τον Απρίλιο του 2017 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στο TNBA Camp (επίσημο Camp του NBA στην Ελλάδα) και τον Ιούνιο του 2019 στην Πτολεμαίδα στο camp του Giannakis Academy (του ομοσπονδιακού τεχνικού Παναγιώτη Γιαννάκη). Κύρια ενασχόληση με το μπάσκετ από την ηλικία των 12 ετών έως τα 35 ως ενεργός αθλητής των ομάδων Γ.Σ.Κ. Λασσάνης, Φιλοκτήτης Θες/νίκης , Νεάπολη Θες/νίκης, Θερμαικός Θες/νίκης, Ηρακλής Κοζάνης και Γ.Σ. Ελίμειας με τις οποίες κατέκτησε πρωταθλήματα παίδων, εφήβων και ανδρών και συμμετείχε σε εθνικές κατηγορίες.